Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen alkulohkon päätöspeli Ivan Hlinkan muistoturnauksessa pelataan keskiviikkona.

Kello 16.30 alkavassa ottelussa Pikkuleijonat saa vastaansa Venäjän, joka johtaa B-lohkoa kahden voiton siivittämänä. Avausottelussa Venäjä kaatoi Kanadan voittolaukauskilpailun jälkeen 4-3 ja toisessa ottelussa Slovakian peräti luvuin 9-3.

Pikkuleijonat voitti puolestaan avausottelussaan Slovakian 6-1 ja taipui sen jälkeen Kanadalla 1-5.

– Huomenna vastassa on Venäjä, jonka olemme voittaneet kahdessa viimeisessä keskinäisessä pelissä. Naapurimaata vastaan lähes kaikki ottelut ovat olleet maalin pelejä. Uskon, että huomenna käännämme hieman kurssia ja palaamme jälleen voittojen tielle, Pikkuleijonien päävalmentaja Tommi Niemelä kommentoi Suomen Jääkiekkoliiton verkkosivuilla Kanada-tappion jälkeen.

Pikkuleijonat on Venäjä-ottelussa erittäin tiukan paikan edessä, sillä joukkue tarvitsee voiton varsinaisella peliajalla, jolla he ohittaisivat Venäjän yhdellä pisteellä. Suomea pisteen edellä oleva Kanada kohtaa omassa ottelussaan selvästi heikomman isäntämaa Slovakian, jossa tuskin nähdään yllätystä. Neljän joukkueen lohkosta kaksi parasta jatkaa mitaliotteluihin. Muut pelaavat sijoista 5.-8.