Miro Heiskanen tulevaisuus näyttää tällä hetkellä hyvin valoisalta.

Vasta 18-vuotias puolustaja nousi jo viime kaudella SM-liigassa suureen rooliin, kun hän loisti HIFK:n alakerrassa. Tämän jälkeen vahvat näytöt jatkuivat nuorisomaajoukkueissa ja kauden jälkeen tuli NHL-varaus.

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin on luonnollisesti enemmän kuin innoissaan nuoresta suojatistaan.

– Heiskanen on puolustaja, jollainen on puuttunut Suomesta viimeiset 10-20 vuotta, Selin hehkuttaa SB Nation –sivustolle.

Arvio on hurja, sillä puhutaan vasta nuoresta puolustajasta. HIFK-luotsi näkee kuitenkin pelaajassa paljon erityispiirteitä, joita harvemmin näkee suomalaispuolustajissa.

– Hän on vuonna 1999 syntynyt pelaaja ja välillä on vaikea muistaa, että hän on vasta 18-vuotias. Hän ei ole normaali suomalainen puolustaja, vaan enemmänkin Niklas Lindströmin tyylinen. Hänellä on loistava tulevaisuus edessään, olen varma siitä.

– Hän on loistavassa kunnossa ja tarvitsee vain muutama kiloa massaa lisää, jonka jälkeen hän on valmis NHL:ään, Selin jatkaa ylistämistään.

Heiskasen ensi kauden pelipaikka on vielä arvoitus. Pelaaja osallistuu Dallas Starsin leirille syksyllä ja ellei pelipaikkaa irtoa Pohjois-Amerikasta, kiekkoilee hän tulevalla kaudella HIFK:ssä.