Florida Panthersin viime kausi NHL:ssä oli pitkän draaman kaaren jälkeen pettymys. Runkosarjassa pitkään kelposijoituksista taistellut joukkue lässähti lopulta sarjataulukossa luvattoman alas, kun pudotuspelit jäivät haaveeksi.

Nyt, uuden kauden alla joukkue voisi olla realistinen jatkajaehdokas kevään isoihin peleihin. Sikäli, jos valmentajarintamalla ja nuorten johtotähtien keskuudessa otetaan seuraavat askeleet.

NHL.com miettii artikkelissaan, että voiko uuden päävalmentaja Bob Boughnerin panos saada joukkueen menestymään viime kautta paremmin.

Boughnerin menestyminen Panthersin peräsimessä olisi joukkueen kannalta luonnollisesti toivottavaa, sillä viime kaudella floridalaisten penkin takana oli käynnissä melkoinen sirkus. Siellä nimittäin häärivät sekä Gerard Gallant että Tom Rowe.

Jos valmentajan pitää ottaa uusi askel, niin sama pätee sivuston mukaan myös pantterien nuoriin tähtiin.

Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau ja Aaron Ekblad osaavat pelata jääkiekkoa, mutta heillä voisi olla vieläkin enemmän annettavaa, kunhan loukkaantumiset jäisivät taka-alalle.

Jos joukkue löytää nuorisokaartin ansiosta tehoja, alkaa maaleja syntymään. Se olisi myös Floridalle oleellista, sillä viime kaudella vastustajan reppu soi runkosarjassa vain 210 kertaa – eli neljänneksi vähiten koko itäisessä konferenssissa.