Leijonat.com on loppukesän ja alkusyksyn aikana koostanut erilaisia top-listoja liigapelaajista. Nyt rankkaus jatkuu, ja vuorossa on harjoituspelien tai aiempien näyttöjen perusteella tehtävä erilaisten valopilkkujen listaus.

Kyseessä voi olla joko pelaaja, joukkue tai muu vastaava tekijä, joka on noussut alkavan kauden alla pinnalle.

Harjoituskausi on tarjonnut monia mielenkiintoisia seikkoja niin joukkueiden kuin yksilöiden iskukyvyistä, myös erilaiset NHL-huippujen tähdittämät ottelut nousevat listalle.

TOP5: Harjoituskauden ilmiöt

5. Jukurit väläytellyt osaamistaan

Mikkelin Jukurien jo debyyttikausi liigajäillä oli lupauksia antava, sillä joukkue putosi pudotuspeleistä ensimmäisenä saappaat jalassa. Miehekäs on ollut myös uuden kauden alku, vaikkei paketti vielä ole täyttä 60 minuuttia kertaakaan kasassa pysynyt.

Sarvipäät tekivät sekä KalPaa että Lukkoa vastaan harjoituskoitoksensa ensimmäiset maalit. Johtoasemassa pelaaminen tuntuu vielä olevan tervanjuontia, sillä kummassakin mittelössä tuli lopulta nassuun.

Joukkuetta ei kuitenkaan saa lytätä, sillä Jukurit on kokemuksensa ansiosta todennäköisesti entistäkin vaikeampi vastus, kun sarjakausi alkaa.

4. Pelicansin ylivoima löytämässä raiteilleen

Lahtelaisjoukkue oli viime kauden runkosarjassa ylivoimalla vasta 12:nneksi tehokkain joukkue. Nyt se on saamassa kuitenkin ylivoimansa palapelit paikoilleen, sillä esimerikiksi taannoin HIFK:ta vastaan pelatussa treenipelissä joukkue iski neljästä maalistaan kolme juurikin ylivoimalla, yksi syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Pussinokat kompastuivat edellisellä sesongilla turhan usein heikkoon ylivoimaan, joten kyseisen erikoistilanteen petraantuminen on joukkueen leirissä enemmän kuin suotavaa.

3. Jasper Lindstenin (kuvassa) kokonaisvaltaisuus

Pitsiturnaus ja neljä ottelua ovat toki pieni otanta, mutta TPS-hyökkääjä Jasper Lindsten on jälleen osoittanut olevansa pelaaja, joka puhkeaa todelliseen kukkaan hetkenä minä hyvänsä.

Edelleen kokonaisvaltaiseksi pelaajaksi kehittyvän Lindstenin tehotilasto syksyn harjoituspeleissä on Liigan tilastosivujen mukaan +4. Tämä ei enää ole pelkkää sattumaa.

TPS:n nerokas hyökkääjä on tullut kuin puskista lähemmäksi parrasvaloja. Viime kaudella hänen vastaava tilasto oli nimittäin koko runkosarjan paras, teholukema oli peräti 28 astetta plussan puolella. Pisteitä syntyi 37, niistä maaleja oli 11.

2. Tapparan alakerta timanttisuus

Hallitsevan Suomen mestarin pakkikalusto on taatusti ollut nimensä veroinen. Joukkue päästi tämän viikonlopun kotiturnauksessaan ainoastaan kaksi maalia omiin, joka kertoo siitä, että Tappara on jälleen yksi suurimmista menestyjäsuosikesta.

Tamperelaisten takalinjoilla viikonloppuna luutineista pakeista kuka vaan olisi vahvistus mihin tahansa muuhun seuraan.

1. Kesän ”tähdistöottelutapahtumien” tuoma vaikutus kiekkoihmisiin

Heinäkuussa kohtasivat torniolainen TIHC ja Jesse Puljujärven sekä Ville Pokan All Star -joukkue, nyt viikonloppuna Liiga Alumni kohtasi Kärpät Alumnin sekä Jussi Jokinen All Stars Kalajoen JHT:n.

Upeat tapahtumat nostavat fiilistä kiekkoihmisten piireissä korkealle ennen kauden alkua.

Sebastian Ahon kaltaiset taiturit vetävät katsomoihin ihmisiä, nuoremmat ja miksei vanhemmatkin saavat nimikirjoituksia, ja esimerkiksi Tornion ottelun tuotot menivät paikkakunnan juniorikiekon hyväksi. Voiko kesällä kiekkofaneja enää paremmin hemmotella? Laji-ihmisiä yhä enemmän yhteen vetäville tapahtumille iso peukku!