Kokeneella jääkiekkovaikuttaja Alpo Suhosella on takanaan upea ura jääkiekon parissa.

Vuodesta 1974 lähtien valmennustöitä tehnyt suomalaisluotsi on kokenut urallaan sellaisia asioita, mitä kukaan muu suomalaisvalmentaja ei ole. Suhonen on tähän mennessä ainut suomalainen, joka on valmentanut NHL:ssä. 69-vuotias mies on seissyt uransa aikana muun muassa Winnipeg Jetsin sekä Chicago Blackhawksin penkkien takana. Chicagossa hän kuitenkin koki rankkoja aikoja.

– Minulle tarjottiin Chicagon päävalmentajan paikkaa. Silloin tuntui, että aika oli oikea, mutta näin jälkeenpäin ajatellen se ei ollut ihan oikea ratkaisu. Joukkue pelasi niin vanhanaikaista kanadalaista jääkiekkoa. Se oli rankka vuosi, Suhonen avautuu NHL.comin haastattelussa.

– Sopimus purettiin, ja olin vuoden sairauslomalla. Siihen päättyi tarinani NHL:ssä, loppuunpalanut Suhonen kertoo.

Kokenut suomalaisvalmentaja on NHL-uransa jälkeen tehnyt valmennustöitä Suomessa, Sveitsissä ja Slovakiassa. Viimeiset vuodet ovat menneet sen sijaan Itävallassa, jossa hän ei jatka enää tulevalla kaudella.

– Nyt keväällä loppui viiden vuoden pesti Itävallan jääkiekkoliiton urheilujohtajana, ja olen ollut muutaman kuukauden lomalla. Mielelläni tekisin vielä jotain Suomessa ja ehkä Euroopassakin, mutta katsotaan nyt muutama kuukausi ihan rauhallisesti, Suhonen avaa jatkosuunnitelmiaan.

Lähde: NHL.com