HELSINKI. Jokereiden kokeneempi kaarti on seurannut mielenkiinnolla 18-vuotiaan Eeli Tolvasen alkua KHL-seuran matkassa.

Nuori NHL-lupaus on aloittanut taipaleensa ammattilaisjoukkueessa vakuuttavasti. Tolvanen on noussut jo harjoituskauden jälkeen Jokerit-fanien ykköspuheenaiheeksi.

Olli Palola ei ihmettele tätä. Leijonista tuttu kiekkotaituri kertoo ällistelleensä nuoren kollegan tekemisestä heti alusta alkaen.

– Aika mieletön sisääntulo. Kaveri kun tuli mukaan, näki ensimmäisistä treeneistä lähtien, että nyt on alan mies alan hommissa. Hirvee veto – kiinnitin siihen heti huomiota, Palola summaa Leijonat.comille.

– Kun pelit alkoivat, näki heti, että siinä on mieletön pelimies. Nyt on hienoa nähdä, miten hommat lähtevät rullaaman tosipeleissä. Tulevaisuuden NHL-pelaaja.

Itseluottamus kunnossa

Samoilla linjoilla on myös Sami Lepistö. Kokenut leijonapakki ihastelee nuorten kiekkolupauksien asennetta.

– En tuntenut kaveria lainkaan. Mutta nopeasti näki, että kyseessä on pelimies. Itseluottamus huokuu jäällä. Hän todella hyvä pelaaja – laukaus maailmaluokkaa, Lepistö lisää.

Puolustaja uskoo vuoden Jokereissa olevan hyvä ennen hyppyä NHL:ään. KHL on raju liiga – pitkä kausi tuo oman haasteensa nuorukaiselle pitää taso korkealla läpi vuoden.

– Siinä on haastetta, että saa pidettyä tason korkealla läpi kauden. Mutta hän on myös hyväpäinen kaveri. Hauska ja mukava tyyppi, jolla on hyvä tulevaisuus edessään, Lepistö povaa.

Lue myös: Jukka Jalonen ylistää Jokereiden nuorta superlupausta: ”Samaa tasoa kuin Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi”

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo