Jokerit aloittaa KHL-kautensa keskiviikkona Valko-Venäjällä, kun vastaan asettuu Dinamo Minsk.

50-vuotisjuhlavuotta viettävä helsinkiläisryhmä on kokenut kesällä paljon muutoksia. Joukkue on vahvistunut monella kiinnostavalla nimellä.

Leijonat.com nostaa esille viisi huippunimeä, ketkä kantavat tulevalla kaudella isoa roolia Jokereiden menestyksestä. Mukana on niin tuttuja taitureita kuin nuoria yllättäjiä.

TOP5: Jokereiden avainpelaajat

5. Matt Gilroy

– KHL:n kärkipakkeja viime vuodet ollut Gilroy oli harjoituskaudella vielä hieman ruosteessa. Kiekollinen moottori on silti huippuhankinta – jenkillä on potentiaalia nousta Jokereiden kärkipakiksi. Loistava lisä ylivoimalla.

4. Eeli Tolvanen

– 18-vuotias NHL-lupaus saattaa varastaa koko show’n Jokereiden juhlakaudella. Laukaus hurjaa luokkaa – mikäli KHL-kausi saa lentävän lähdön, on tässä uusi mannekiini myös Jokereiden pr-puolelle.

3. Peter Regin

– Kapteeni, ykkössentteri ja hyökkäyksen johtohahmo. Tunnollinen, taitava ja juonikas Regin on Jokereille kaikki kaikessa. Helsinkiläisten sentteriosasto on yhä kapea tanskalaisen jälkeen – sen myötä hyökkääjän rooli on valtava.

2. Olli Palola

– Maalitykki, joka tulee loistamaan alkavalla kaudella. Vahva kausi SHL:ssä antaa Palolalle hyvät eväät myös KHL:ään. Palola saa Jokereista ison roolin ja hyvät ketjukaverit: sen myötä leijonataiturilta voi odottaa kovia tehoja.

1. Sami Lepistö

– Kesän ykköshankinta. Pakiston johtohahmo on tärkeä lisä joukkueeseen. Tuo työmoraalia ja asennetta sekä valtavan määrän taitoa. Pelannee monipuolisuutensa takia illasta toiseen isoja minuutteja.