Nuori Eeli Tolvanen nousi Jokereiden ykköstähdeksi sensaatiomaisessa KHL-avauksessa.

Kiekkotykki iski tehot 3+1, kun helsinkiläisseura murjoi Dinamo Minskia Valko-Venäjällä 6-1. Ilta oli kokonaan Tolvasen – kuvaavaa on, että Minskin huippuhankinta Jhonas Enroth jäi maalillaan täysin ilman mahdollisuuksia.

Kokenut ruotsalaistorjuja joutui pitkin iltaa levittelemään käsiä 18-vuotiaan Tolvasen kutien edessä. Ei ole siis ihme, että sosiaalinen media sekosi Jokereiden avauspelistä.

– Vähän oli sellainen fiilis, että kun meni eka ja toka sisään, niin miksei kokeilisi sitä kolmattakin. Ja sieltä se tulikin. Katsoin vain, että missä on tyhjää tilaa. Sieltä löytyi ne tarvittavat raot tänään, Tolvanen makusteli kuin NHL-veteraani.

Kausi käyntiin murskavoitolla

Voitto oli maukas Jokereille, jonka peli ehti heitellä harjoituskaudella. Tosipelien alkaessa ryhmä oli kuitenkin tiivis ja pelasi erityisesti ottelun ratkaisuhetkillä laadukkaasti.

– No on aika huikea fiilis. En osannut odottaa tällaista, mutta oli kyllä kova luotto ennen peliä, että saamme hyvän startin kaudelle. Jokainen jätkä paiski tarvittavan määrän hommia.

Valko-Venäjällä peliä oli katsomassa äänekäs yli 15 000 katsojan yleisö. Dinamon fanit hiljenivät Jokereiden sirkuksen edessä – kuvaavaa on, että yleisöä virtasi pitkin kolmatta erää solkenaan ulos areenalta.

– Kyllä sarja-avauksesta sai pienen lisäbuustin, ja heillä oli lisäksi kotiavaus, jossa varmasti halusivat näyttää, mihin pystyvät. Eka erä oli aika kova, mutta saatiin pari maalia alkuun ja paljon ylivoimaa. Peli tasoittui toisessa erässä ja kolmannessa hoidettiin peli purkkiin, Tolvanen muotoili.

– Kopissa oli joka poika hymyssä suin pelin jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa Pietariin.

KHL

@khl_eng
Hat trick and assist by @eeli1999 helped @jokerithc to get a W in Minsk – 1:6!
#DMNvsJOK

Lue myös: Kommentti: Jokerit löysi oman Patrik Laineensa – nuori pommittaja on poikkeuksellinen ase KHL:ään!

Lue myös: Teemu Selänne ylistää Jokereiden NHL-lupauksen hurjaa debyyttiä: ”Tiesin, että tästä pojasta kuullaan vielä”

Lue myös: Video: Jäikö Eeli Tolvasen historiallinen temppu näkemättä? Näin NHL-lupauksen hattutemppu syntyi

Lue myös: Uusi suomalaistähti on syntynyt! Jokereiden NHL-lupaus uskomattomassa vireessä – mässäili hattutempulla

Lue myös: 18-vuotias superlupaus varasti show’n KHL-debyytissään – Jokerit: ”Tervetuloa meidän kaljaliigaan”

Lue myös: Kuva: Sensaatiomainen alku! Yllättävät suomalaistaiturit valtasivat KHL:n pistepörssin

Lähde: Jokereiden tiedote