MUNCHEN.
HIFK:n takalinjoja vahvistava Teemu Laakso kuuluu tulevan kauden kiinnostavimpiin paluumuuttajiin.

Leijonista tuttu peruspakki hakee vaikeiden viime kausien jälkeen omaa peliään kotona. 10 kautta ulkomailla pelannut konkari on lähtökohtaisesti kova vahvistus Suomeen. Alla on kovia vuosia Ruotsissa, Pohjois-Amerikassa ja Venäjällä.

Leijonat.com
tapasi Laakson, joka avasi paluunsa syitä CHL-pelin yhteydessä. Päätös tuttuun paitaan palaamisesta saa HIFK-kasvatin suupieliin leveän hymyn.

– Monta muuttujaa on ollut matkan varrella. Mutta alkoi tulla tunne, että nyt on reissattu jo tarpeeksi. Varsinkin viime kausi Ruotsissa oli hankala. Kun olet poissa perheen luota ja kaverit ovat muualla, kaikki tuntuu vaikeammalta, Laakso summaa Leijonat.comille.

Laakso viittaa kauteen, joka meni pilalle vammojen takia. Lopulta suomalainen sai vyölleen vain kaksi peliä Växjön matkassa.

– Viime kaudella homma alkoi mennä naurettavaksi. Kun yksi vamma parani, tuli heti perään toinen loukkaantuminen. Eihän siinä ollut mitään järkeä.

– Päätös muhi pitkään päässä. Alkoi tuntua, että olisi nättiä pelata taas kotona. Asua himassa ja pelata Stadissa lätkää. Kun saatiin hommat sovittua, ei ole tarvinnut katua hetkeäkään.

Ensimmäinen tavoite: Mies ehjänä

Laakso edustaa pelaajaprofiilia, jota Suomessa ei ole perinteisesti tuotettu liikaa. Hyvä yleispakki on vahva vääntäjä omassa päässä – samalla hän pystyy antamaan nopeasti ensimmäisen peliä tekevän syötön.

Suomessa pakilla on yksi selkeä tavoite: saada ehjä kausi alle.

– Se on ensimmäinen tavoite. Kunhan ukko pysyy ehjänä, tulee myös peli sieltä. Olen siinä mielessä luottavainen. Haluan tuoda puolustusosaamista joukkueeseen. Tavoite on johtaa omalla esimerkillä ja tehdä asiat omassa päässä laadukkaasti, Laakso muotoilee.

Vammat ovat tuoneet Laaksolle vuosien aikana malttia. Pakki naurahtaa, ettei kärsivällisyys ole ollut luontainen luonteenpiirre. Vuodet ovat opettaneet kovalla kädellä varsinkin ulkomailla.

– On vain tiettyjä asioita, joita ei voi nopeuttaa. Hosuminen ei auta. Se on tullut myös kokemuksen myötä: ennen oli maailmanloppu, jos tuli loukkaantuminen. Nyt osaa miettiä ja analysoida paljon järkevämmin, Laakso summaa.

Suomi on paras ympäristö saada ehjä kausi alle. Laakso kiittelee helsinkiläisorganisaatiota – paluumuuttaja on nähnyt jo nyt ison eron moneen organisaatioon.

– Yksi iso syy oli, että HIFK:n huoltotiimi on maan parhaita. Kaikki hoidetaan viimeisen päälle. Joissain liigoissa sitä on jäänyt vähän oman onnensa nojaan vamman tultua. Sanottu vain, että hoida itsesi kuntoon, Laakso muistelee.

Ilari Isotalo, Munchen
Twitter: @IlariIsotalo