KalPan valmennuksesta löytyy tulevalla kaudella kokemusta.

Päävalmentajan paikalle hyppäävä Sami Kapanen sai kesällä tutun nimen rinnalleen, kun Marko Tuomainen hyppäsi mukaan kuopiolaisten projektiin.

Kaksikko on löytänyt nopeasti yhteisen sävelen. Molemmat ex-kiekkotähdet tietävät, mitä menestyminen huipulla vaatii. Se auttaa joukkueessa, joka koostuu pitkälti nuorista tulevaisuuden nimistä.

– Marko on mukaan paljon kokemusta ja osaamista. Vähän isompi ja ilkeämpi hyökkääjä – sen myötä myös valmennuksessa on erilaisia elementtejä, Kapanen kehuu Leijonat.comille.

Kovuutta ja ilkeyttä

Viime kauden SM-liigafinalistin joukossa pelaa useita huippulupauksia. Esimerkiksi Joni Ikonen, Alexandre Texier ja Eetu Luostarinen (kuvassa) varattiin kaikki pienellä numerolla kesän varaustilaisuudessa.

Kapanen uskoo nykyisen valmennuksen antavan hyviä välineitä myös nuorukaisille.

– Me molemmat olemme olleet koko uramme hyökkääviä hyökkääjiä – kummaltakin löytyy selkeä käsitys, miten nuoria pelaajia viedään eteenpäin.

Tie SM-liigasta NHL:ään vaatii luonnetta. Kapanen näkee joukkueestaan löytyvän paljon potentiaalia.

– Heidän taitotasonsa on jo nyt kovaa luokkaa. Me yritämme antaa heille välineitä myös suoraviivaisuuteen ja kovuuteen. Nämä asiat ovat tärkeitä Pohjois-Amerikassa, Kapanen muistuttaa.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo