BERN. TPS:n kokenutta osastoa oleva Tomi Kallio on seurannut innolla nuorten kiekkoilijoiden hyppyä SM-liigajoukkueen matkaan.

Turkulaisryhmän yksi kiinnostavimpia vahvistuksia on Petrus Palmu, joka siirtyi mustavalkoiseen seuraan Pohjois-Amerikan junnusarja OHL:stä. 20-vuotias NHL-lupaus häikäisi viime kaudella rikkoen ennätyksiä ja iski runkosarjassa käsittämättömät 98 tehopistettä.

Suomessa hyökkääjä on vielä melkoinen tuntemattomuus – Palmu ehti pelata ennen Pohjois-Amerikkaan siirtymistään 10 peliä Jokereiden A-junioreissa. Sen takia Jokipojat-kasvatin otteita ei olla nähty täällä pitkään aikaan.

Kallio on seurannut innolla nuorukaisen hyppyä TPS:ään. Ennen kautta tullut loukkaantuminen on ikävä takaisku Palmun ensimmäiselle ammattilaiskaudelle.

– Heti pystyi näkemään peliä. Osaa pelata ja on nöyrä kaveri, joka tekee paljon töitä ja haluaa kehittyä, Kallio kehuu Leijonat.comille.

Palmu joutuu huilaamaan todennäköisesti kauden avauksen. Kallio uskoo nuorukaisen olevan silti valmis SM-liigaan.

– Ikävää, että loukkaantuminen tuli kovaan paikkaan näin kauden alla. Mutta tulee varmasti pelaamaan hyvän vuoden, leijonakonkari ennustaa.

Lue myös: TPS sai supertähtensä takaisin! Leijonakonkari jatkaa uraansa vielä vuodella: ”Ei ollut helppo ratkaisu”

Ilari Isotalo, Bern
Twitter: @IlariIsotalo