BERN. NHL:stä ja USA:n maajoukkueesta tuttu Mark Arcobello viihtyy suomalaisvalmentajien opissa.

173-senttinen jenkkitaituri on aloittaa toisen vuotensa Kari Jalosen ja Ville Peltosen alaisuudessa. 28-vuotias hyökkääjä nousi heti ensimmäisellä kaudellaan joukkueensa ykköstykiksi: hän iski viime kaudella komeat tehot 25+3=55. Pisteiden myötä Arcobello voitti samalla koko NLA:n pistepörssin.

Kokenut kiekkoilija on seurannut samalla Bernin nousua Euroopan kärkiseurojen joukkoon. Isolla budjetilla toimiva organisaatio on ottanut suomalaisvalmentajien alaisuudessa isoja askelia eteenpäin.

– He ovat loistavia valmentajia. Pidän heidän tavastaan toimia: he antavat pelaajille vapauksia. Samalla heillä on hyvät välit pelaajiin, Arcobello ylistää Leijonat.comille.

Jalonen ja Peltonen ovat tuoneet Bernin pelitapaan omat mausteensa. Arcobello kehuu kaksikon jämäkkää tapaa toimia joukkueen peräsimessä. Se on ollut iso asia myös hyökkääjän oman huippuvireen takana.

– Pelaamme nopeasti ylöspäin. Emme kyttäile tai jää turhaan hieromaan omaan päähän – vahvuutemme perustuvat vahvaan ja nopeaan hyökkäyspeliin. Olemme nopea ja intensiivisesti pelaava joukkue.

Mestarien liiga sytyttää

Bern jatkaa kauttaan torstaina TPS:ää vastaan Turussa. Arcobello kertoo joukkueen syttyvän Mestarien liigaan.

– Nämä ovat kovia pelejä. On muutenkin hienoa nähdä uusia paikkakuntia sekä päästä pelaamaan erilaisissa kulttuureissa. Samalla tämä on hyvää taistelua eri sarjojen välillä – näemme, mitkä sarjat ovat kehittyneet viime vuodesta, hyökkääjä virnistää.

Ilari Isotalo, Bern
Twitter: @IlariIsotalo