Otto Koivula yllätti viime kaudella monet jääkiekkoa seuraavat ihmiset.

19-vuotias hyökkääjä tuli ryminällä Ilveksen kokoonpanoon ja pelasi heti mainion kauden viimeistellen 50 otteluun tehot 10+20. Myös pudotuspeleissä nuorukainen jatkoi vahvaa menoaan, viimeistelemällä 10 otteluun tehot 2+3.

– Viime kauteen oli helppo lähteä, kun kukaan ei vielä odottanut mitään. Kokonaisuutena kaudesta jäi tosi hyvä maku, oli upea kevät ja siitä on edelleen hyvä mieli. Tietysti karvas neljännesfinaalitappio Tapparalle harmittaa edelleen. Oltiin kuitenkin niin lähellä mitalipelejä, Koivula muistelee Liigan haastattelussa.

SM-liigakauden jälkeen nuori NHL-lupaus valittiin ansaitusti vuoden tulokkaaksi. Nyt Koivula hakee kuitenkin suuria askeleita eteenpäin, saavuttaakseen jonain päivänä unelmansa NHL:stä. Ilves-hyökkäääjä varattiin maailman kovimpaan kiekkosarjaan kesällä 2016, kun New York Islanders valitsi pelaajan numerolla 120.

– Suuri unelma ja tavoite on päästä pelaamaan NHL:ään. Tällä kaudella pitää kuitenkin kehittyä vielä paljon Ilveksen mukana, jotta ura Pohjois-Amerikassa olisi joskus mahdollinen. En ole asettanut tälle kaudelle mitään henkilökohtaisia pisterajoja. Joukkueena pitää parantaa viime kaudesta, kovasti teemme töitä, että neljännesfinaalipaikka vaihtuu mitalipeleihin, Koivula kommentoi.

LUE MYÖS

18-vuotias SM-liigasensaatio linjaa tulevalle kaudelle hurjan tavoitteen – ’Haluan olympialaisiin’

Lähde: Liiga