Onko Jukureissa pelillisesti jotain uutta alkavalle kaudelle? Päävalmentajalta melkoinen letkautus!

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Mikkelin Jukurit debytoi SM-liigassa viime kaudella upealla tavalla, sillä joukkue jäi pudotuspeleistä lopulta ainoastaan kuuden pisteen ja yhden sijan päähän. Ennakkoluulottomasti läpi talven pelannut joukkue löi monet ällikällä, vaikka kevään pelit jäivätkin haaveeksi.

Päävalmentaja Risto Dufvan mukaan viime kauden tavoite oli pudotuspelit, eikä perjantaina alkava kausi muuta ääntä kellossa.

– Eihän se tässä kilpaurheilussa koskaan riitä, että tavoitteista jäädään. Kyllä meillä viime vuonnakin oli playoff-tavoite, ja niin on tällekin vuodelle, valmentajana kaksi olympiamitalia napannut Dufva kertoi tiistaina SM-liigan avaustilaisuudessa.

Ennakko-odotuksiin nähden jokaisen joukkueen jopa yllättävän hyvin haastanut Jukurit ei piitannut debytantin asemasta tai niistä puheista, joiden mukaan miehistön piti olla heittopussi.

Dufvan kommenteista voi päätellä sen, että mikkeliläislauma lähtee myös uuteen kauteen leppoisin mielin. Voisi kuvitella, että ensimmäisen kauden hieno onnistuminen nosti itseluottamuksen kattoon.

– Uutta katiskaa järveen, ja katsotaan miten käy.

Melkoisena sanaseppona tunnettu Dufva heitti Helsingissä järjestyssä avaustapahtumassa tuttuun tapaan huulta.

Kun häneltä kysyttiin, onko uudessa pelitavassa jotain uutta, repesi tapahtumassa paikalla olleet pelaajat, joukkueiden taustahahmot ja toimittajat äänekkääseen nauruun.

– No joo, tämä aktiivinen peli on nyt muotia, niin hommattiin aktiivisuusrannekkeet, Dufva murjaisi.

Jukurit avaa uuden kautensa KalPan isäntänä perjantaina jo kello 17 alkavassa ottelussa.