Patrik Laineen uroteot NHL:ssä eivät jääneet maaleihin ja tehoihin – sai myös ketjukaverinsa ilmiliekkeihin!

© Kuva: Getty Images

Patrik Lainetta hehkutettiin ensimmäisen NHL-kauden aikana etenkin upeiden maalien ja lukuisten maalisyöttöjen ansiosta. Jos ovat kiekon ystävät suomalaista ylistäneet, niin samaa voi sanoa myös Laineen joukkuetoveri Mathieu Perreaultista.

NHL-uransa aikana kanukki oli tehnyt ennen viime kautta pisteitä sesonkia kohden yhdeksästä 43:een. Viime talvena hän kuitenkin iski 13 häkkiä ja 32 syöttöpistettä. Kanadalaisen piste-ennätys (45) meni uusiksi, kiitos ainakin osaksi Laineen.

Winnipeg Free Press huomauttaa julkaisussaan, että Perreault sai juonen päästä kiinni hankalahkon alun jälkeen. Hän löysi maalijyvän loppukaudesta pelatessaan yhdessä Laineen ja Bryan Littlen kanssa.

Perrault toivoo, että sama trio olisi yhdessä myös vastaisuudessa.

– Otamme sen esille… Viime vuonna teimme hienon venymisen, Perrault kiitteli sivuston jutun mukaan.

Kuten Perreault ja hänen ketjutoverinsa, myös Winnipeg sai juonen päästä kunnolla kiinni vasta keväällä – tosin niissä peleissä, joissa ei jatkopaikan kannalta ollut merkitystä. Joukkue esimerkiksi otti viidestä viimeisestä kamppailusta täydet 10 pistettä.

Jets hamuaa paluuta pudotuspeleihin, ja ensi kaudella se voi olla lähempänä kuin aikoihin. Ainakin pelaajan kommenttien mukaan.

– Me ymmärrämme, että tämän joukkueen pitäisi päästä pudotuspeleihin. Saimme joitain vapaita agentteja tänä kesänä.


PÄIVÄN VIHJE: TAPPARA – JYP

Saako kriisissä taivaltava JYP selkäsaunan Tapparalta?