KHL-seura Kunlun Red Starin naisjoukkue palkkasi taitovalmentajan Suomesta.

Jääkiekkoliitossa työskennellyt Saara Niemi liittyy kiinalaisjoukkueen valmennusryhmään. Niemi on jo toinen suomalaisvalmentaja joukkueessa, sillä joukkueessa sinivalkoista väriä edustaa jo maalivahtivalmentaja Santeri Matikainen.

Jääkiekkoliitossa ollaan tyytyväisiä siihen, että suomalainen valmennusosaaminen kiinnostaa maailmalla.

– Tämä on hieno asia ja taas kerran osoitus siitä, että suomalaista valmennusosaamista todella arvostetaan maailmalla, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoi liiton virallisella Leijonat.fi-verkkosivulla.

Niemi on työskennellyt aiemmin tyttökiekon parissa. Nyt 31-vuotias valmentaja hyppää ensimmäisen kerran valmentamaan aikuisia.

– Viimeiset kolme ja puoli vuotta olen saanut olla mukana kehittämässä suomalaista jääkiekkoa ja kehittyä valmentajana, kiitos Jääkiekkoliitolle tästä mahdollisuudesta. Nyt edessä ovat uudet haasteet ja mahdollisuudet, odotan mielenkiinnolla valmentamista erilaisessa kulttuurissa ja naisten jääkiekon ammattilaisorganisaatiossa.

Kunlun Red Starin naiset pelaavat ensi kaudella Kanadan CWHL-sarjassa. Joukkueen maalilla torjuu Naisleijonien Noora Räty.