Miten keväällä lähelle sensaatiota venynyt Ilves ottaa seuraavan stepin? Näin päävalmentaja Karri Kivi vastaa

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Jääkiekon ystävät, ja etenkin tamperelaisjoukkueiden fanit muistavat SM-liigan viime kauden lopun kuin eilisen.

Kevään valopilkku Ilves ylsi puolivälieriin asti lyötyään ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Ässät.

Joukkue teki Tapparan kanssa puolivälieräsarjasta melkoisen hegemoniaparin, sillä lopulta aina Suomen mestaruuteen asti mennyt kirvesrintainen lauma vei tamperelaisjoukkueiden välisessä taistossa ratkaisevan voiton vasta seitsemännessä osaottelussa.

Olipa Ilves jopa lähellä semifinaaleitakin, sillä joukkue johti ottelusarjaa voitoin 3-2 kuudennen pelin mennessä jatkoerään saakka.

Viime kausi antoi taatusti itseluottamusta tupsukorvien leiriin.

– Se puolikas tietysti, joka oli siinä mukana, sai ehkä uskoa siihen, että jos asiat rullaavat ja sen ansaitsee, niin joku on mahdollista, joukkueen päävalmentaja Karri Kivi muotoili tiistaina Liigan avaustilaisuudessa.

– Mutta kyllä joka stepin ottaminen, menet sitten finaaliin, välieriin tai mihin tahansa kahdeksan-kymmenen joukkoon, niin aina se jotain lisää vaatii, valmentajana alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta tammikuussa 2014 juhlinut Kivi järkeili.

Nuorten MM-kullan lisäksi Kivi on myös Suomen mestari reilun neljän vuoden takaa. Tuolloin hän valmensi Ässät sensaatiomaiseen kultaan.

Turusta lähtöisin oleva Kivi on sen oloinen valmentaja, joka tulee toimeen erityisesti nuorempien kanssa. Alle 20-vuotiaiden kulta ja nykyisen joukkueen pelaajien iät ovat tässä oivana esimerkkinä.

– Meillä on sellaisia pelaajia, jotka ovat siinä vaiheessa uraa, että heidän kehitysaskeleet merkkaavat sen, mihin Ilves menee.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.