SM-liigatähti kertoo rajun tarinansa: Aivovamma tuhosi elämän, yritti lopulta itsemurhaa

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalainen ex-kiekkotähti Tommi Kovanen avaa karun tarinansa tuoreessa Kuolemanlaakso-kirjassa (Bazar).

Torstaina ilmestynyt teos paljastaa ensimmäistä kertaa Kovasen rajun kohtalon. SM-liigapelissä tullut aivovamma muutti syvästi Kovasen elämän vuonna 2013.

Tarina on synkkä. Kovanen telottiin rumalla taklauksella, kun silloin Rauman Lukkoa edustanut puolustaja jäi Tommi Huhtasen ruman pommin uhriksi. Tilanteesta ei tuomittu pelikieltoja – Kovasen elämä syöksyi rajuun syöksykierteeseen.

Tuore kirja on Kovasen ja Jenny Rostainin käsialaa. Se käsittelee avoimesti Kovasen vaikeaa elämää: huippupuolustaja kertoo rehellisesti, kuinka elämältä katsoi kokonaan pohja peliuran päättymisen jälkeen. Muistikatkokset, tuskaiset migreenikohtaukset ja luonteet muuttuminen tekivät elämästä Kovaselle yhtä helvettiä.

Aivovammat tapetille

Samalla kirja antaa tärkeän äänen vakavalle aiheelle: aivovammoista on viime aikoina keskustelu enemmän kiekkopiireissä – se on silti vielä tänäkin päivänä vaiettu aihe.

Kovasen kohdalla vamma teki elämästä yhtä piinaa. Lopulta huippupakki ajautui yrittämään itsemurhaa.

– Toivomme, että nyt tämä tarina herättää keskustelua ja avaa ovia kohti rehellisempää maailmaa niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin, Kovanen ja Rostain kertovat.

Kovanen ehti pelata urallaan yli 500 ottelua SM-liigassa. Huippupakki voitti SM-liigan mestaruuden keväällä 2011, tämän ohella hän ehti pelata Lukon lisäksi Tapparaa, Jokereita, JYPiä, Pelicansia ja KalPaa.

Kuva: © Bazar Kustannus


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.