IIHF:n puheenjohtaja Rene Faselin mukaan Aleksandr Ovetshkin ei voi osallistua vuoden 2018 talviolympialaisiin.

Etelä-Koreassa järjestettävässä turnauksessa ei sallita NHL-sopimuksen alaisia pelaajia, jonka myötä venäläistähden tulisi pysyä sivussa. Ovetshkin on todennut jo useaan otteeseen aiemmin, että hän on kiinnostunut olympialaisista NHL:n kielteisistä päätöksistä huolimatta.

– Meillä on NHL:n kanssa suullinen sopimus toistemme keskinäisestä kunnioittamisesta. Jos otamme huomioon, että Ovetshkinilla on voimassa oleva sopimus Washingtonin kanssa – hän ei voi pelata, Fasel kommentoi venäläissivusto Sport-Ekspressin verkkosivuilla.

31-vuotiaan venäläistähden nykyinen sopimus Washington Capitalsin kanssa on voimassa aina kauteen 2020-21 saakka. Tämän vuoksi Ovetshkinin mahdollinen osallistuminen olympialaisiin vaikuttaa tällä hetkellä mahdottomalta.