Bluesin juniorikoulun läpikäynyt 18-vuotias sentteri Aarne Talvitie varattiin kesällä New Jersey Devilsiin kuudennella kierroksella numerolla 160. Suomalaislupaus kasvaa alkaneella kaudella kohti taalajäitä varsin yllättävässä sarjassa.

Talvitie ei ainakaan toistaiseksi SM-liigassa ja Mestiksessä ole pelannut, vaan tällä kaudella otteluita on kertynyt vyölle A-nuorten SM-liigassa Bluesin sotisovassa.

Sentteri oli jutellut kesällä valmentajien kanssa tulevaisuudesta, ja tuolloin kävi selväksi, että lupaus pelaa nuorten pääsarjassa.

NHL.com/fi-sivusto kertoo haastattelussaan, että Devilsin ohjeiden mukaan Talvitie käyttää alkaneen kauden kiekollisen pelaamisen kehittämiseen ja johtamistaitojen opetteluun. Hyökkääjä kantaa C-kirjainta tämän kauden joukkueessaan.

– Haluan näyttää esimerkkiä joukkueelle ja pitää jengiläisistä huolta, varsinkin nuoremmista pelaajista, jotka tulevat uusina pelaajina porukkaan. Toivon, että heidän olisi helppo tulla jengiin mukaan, Talvitie kertoi sivuston jutussa.

Kun hyökkääjä aikanaan siirtyy yliopistoon, on Devilsillä sen jälkeen kaksi vuotta aikaa tarjota hänelle sopimusta. Jännittävästä lähitulevaisuudesta huolimatta Talvitie pitää jalat maassa ja elää hetken kerrallaan.

– Katsotaan nyt, miten tämä kausi menee. Olisi tietysti hyvä saada kunnon näytöt ja olisi upeaa päästä nuorten maajoukkueeseen.

Talvitie on nakuttanut Nuorten SM-liigassa espoolaisten paidassa viiteen peliin messevät pisteet 4+3.