HELSINKI. Vitjaziin kesällä siirtynyt Jaakko Rissanen on joutunut syksystä totuttelemaan täysin uuteen kulttuuriin ja tapaan pelata jääkiekkoa.

Kiekko on erilaista ja Vitjaz pelaa huomattavasti passiivisemmin kuin hyökkääjän viime kauden seura KalPa. Samalla taso ympärillä on huomattavasti kovempi kuin SM-liigassa.

Rissanen kertoo ihastuneensa uuteen joukkueeseen. Vaikka Vitjaz ei ole sarjan suurseuroja löytyy joukkueesta paljon loistavia pelureita.

Ryhmän kiistattomin huippunimi on 700 NHL-pelin konkari Maksim Afinogenov. 38-vuotias venäläistaituri piinasi Jokereita maanantaina erityisesti nopeudellaan. Tuntuu, että konkari viiletti jäällä kolmannessa erässä joka toisessa vaihdossa.

– Hän on stara. Hän on niin jäätävässä kunnossa, että jaksaa pelata. Muistan, kuinka vedettiin kesällä juoksutreenejä Podolskissa. Kun juostiin 150 sykkeellä, hän veti puolet nopeampaan kuin kukaan muu, Rissanen ällistelee Leijonat.comille.

Afinogenov viiletti kolmannessa erässä satunnaisia vaihtoja myös Rissasen rinnalla. Kokenut tähtipealaja on ihastuttanut myös kaukalossa.

– Ajattelin, että hän olisi sellainen nopea sähisijä. Mutta hänen kestävyys on ihan uskomattomalla tasolla. Jaksaisi pelata varmaan 40 minuuttia ottelua kohden. Vanha ukko, mutta jaksaa painaa, Rissanen virnistää.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo