Blues Juniors ry, HIFK Jr Hockey ry ja Oy HIFK-Hockey Ab ovat aloittaneet kilpakiekon A-, B- ja C-junioreiden toimintaan liittyvän yhteistyön valmistelut.

SM-liigaseura ilmoitti juniorijääkiekoon isosti vaikuttavasta hankkeesta verkkosivuillaan. Yhteistyö on yllättävä, mutta samalla looginen. Bluesin junioreista pääsee jatkossa nousemaan oman seuran kautta mahdollisesti HIFK:n liigaryhmään asti.

Molemmat seura painottavat, että seuratunnukset pidetään erillään.

– Blues Juniorsin pelaajille tämä tarkoittaa sitä, että heidän kannattaa pelata koko juniorikautensa kiekkokoulusta A:han omassa seurassaan ja myös sitä, että parhaille on pelaajapolun päässä kykyjensä mukaisesti mahdollisuus pelata joko Liiga- tai Mestis-kiekkoa sanoo Blues Juniors ry:n puheenjohtaja Jarmo Muukkonen.

– HIFK:lle on tärkeää, että espoolainen juniorityö säilyy vahvana ja kilpailu pääkaupunkiseudulla pysyy kovana. Tämän yhteistyön ansiosta voimme yhdessä etsiä molempien seurojen juniorikiekkoilijoiden pelaajapolun päähän ratkaisuja. Pitkäaikaisen yhteistyön rakentaminen Mestis-joukkueen kanssa on meille tärkeää. Tämän yhteistyön myötä pystymme tarjoamaan 18-23-vuotiaille pelaajille parhaan mahdollisen kehitysalustan. Tähän asiaan pitää mielestämme panostaa merkittävästi suomalaisessa jääkiekossa, kommentoi HIFK Jr Hockey ry:n hallituksen puheenjohtaja Tom Nybondas.

Lähde: HIFK:n tiedote