TPS sai puolustukseensa kovan vahvistuksen, kun puolustaja Olli Juolevi edustaa seuraa loppukauden ajan.

Nuori suomalaispuolustaja saapui Turkuun NHL-seura Vancouver Canucksin organisaatiosta lainasopimuksella. Juolevi haki alkusyksystä paikkaa NHL-joukkueen kokoonpanosta, mutta hänen tasonsa ei riittänyt vielä siihen.

Juniorilupaus kertoo olevansa tyytyväinen paikkaansa perinteikkäässä seurassa. TPS-valmentaja Sami Salo pelasi Vancouverissa lähes kymmenen kautta. Hän piipahti kesällä NHL-seuran harjoitusleirillä vierailevana valmentajana.

– Häntä (Saloa) arvostetaan paljon Vancouverissa ja hän on iso nimi. Varmasti ihan luottavaisin mielin laskivat minut Samin käsiin tänne, Juolevi kertoo TPS:n tiedotteessa.

Helsinkiläinen muuttaa Turkuun

Juolevilla on nyt edessään muutto Turkuun. TPS:ssä hän hakee seuraavia kehitysaskeliaan nöyränä.

– Yritän auttaa joukkuetta omalla parhaalla pelaamisellani ja kehittyä samalla. Yritän koko ajan pelata mahdollisimman hyvin ja katsoa, mihin se johtaa, Juolevi toteaa.

– Hyökkäyspelaaminen on isoja etujani. Ei pelkäästään maalien tai syöttöjen muodossa, vaan ylipäätään kiekon liikuttaminen ja syöttäminen. Toivottavasti pääsen käyttämään sitä täällä.

Valmennuksen mukaan Juolevin ensimmäisen SM-liigaottelun kanssa otetaan rauhassa ja puolustaja päästetään irti, kun aika on oikea.

– Totta kai uudessa joukkueessa täytyy totutella hetki, mutta täydessä pelikunnossa ollaan. Takana on rankat neljä viikkoa eli ainakin luistelukunto on täydessä tikissä.

TPS pelaa seuraavaksi lauantaina 7. lokakuuta KalPaa vastaan.

Lähde: TPS:n tiedote