Jokerit-legenda Otakar Janecky kommentoi Patrik Laineen ja Aleksandr Ovetshkinin rooleja.

Takavuosien taituri Janecky on seurannut mielenkiinnolla alkanutta NHL-kautta. Ovetshkin on pyssyttänyt kahdessa ensimmäisessä pelissä hirmuiset seitsemän maalia. Vastaava avauskaudelle on yksittäiseltä pelaajalta nähty vain vuonna 1917 (!).

Voisiko ”Ovie” tehdä NHL-historiaa ja pamauttaa vielä kolmannen hattutempun putkeen?

– Kaikki ennätykset rikotaan joskus, vaikka tätä ei kyllä pitänyt… Mutta Alex pudotti painoaan kesällä 15 kiloa ja näyttää olevan nyt huippuvireessä. Ja kun vierellä on toinen huikea venäläinen, Jevgeni Kuznetsov, kaikki on mahdollista. Toivottavasti Alex pystyy tekemään ennätyksen, Janecky tunnelmoi.

Washington on antanut Ovetshkinille selkeitä vapauksia. Puolustaminen muun joukkueen tavoin ei ole välttämättä niin tärkeää, kunhan verkko heiluu jatkuvasti toisessa päässä. NordicBet antaa maailmanennätykselle (kolmas peräkkäinen NHL-hattutemppu kauden alussa) muhkean kertoimen 20.00.

Laine samoilla jalanjäljillä?

Suomessa on pohdiskeltu, pitäisikö myös Ovetshkinia esikuvanaan pitävälle Laineelle antaa vastaavanlainen vapaampi rooli, jotta tamperelaisesta olisi saatavissa irti paras mahdollinen?

– Minusta Patrikissa on samanlaista talenttia kuin Alexissa. Mutta: Ovetshkin on pelannut niin paljon pitempään NHL:ssä, joten kaikki tietävät minkälainen pelaaja hän on.

– Ehkä muutaman vuoden päästä Patrikilla on samanlainen asema, että ketjussa neljä pelaajaa puolustaa vain luodakseen Patrikille tilanteita. Se on mahdollista, mutta kaikki on kiinni Patrikista itsestään tällä ja ensi kaudella. Ensin hänen pitää tehdä valtavasti töitä ja paljon maaleja, Janecky linjaa.

Lähde: NordicBet