Helsingin Jokerit on voittanut viimeisimmät 13 otteluaan putkeen.

Seurahistorian kovimmassa lennossa oleva joukkue haki kolmen ottelun vieraskiertueelta täyden pistepotin. Vieraskiertue päättyi torstaina, kun Jokerit kukisti Lada Toljatin numeroin 4-0.

Lada-ottelussa nähtiin myös tärkeä onnistuminen jatkon kannalta, kun hyökkääjä Henri Ikonen iski KHL-uransa ensimmäisen maalin.

– Ottelun alussa oli hyviä paikkoja. 4–0-osuma ei ole niin tärkeä, mutta hyvä, että sen sai alta pois. Ei tässä niin omia maaleja lasketa, 13 voittoa kuulostaa paljon paremmalta. Itselläkin on helpompaa, kun kaikilla kulkee, Ikonen sanoi Jokereiden tiedotteessa.

Ikonen on katsellut useita otteluita katsomon puolelta, sillä Jokereiden kilpailutilanne on niin kova, etteivät kaikki mahdu automaattisesti pelaamaan, vaikka peli sujuisikin hyvin.

– Meillä on viisi ketjullista hyökkääjiä ja kahdeksan puolustajaa. Kaikki eivät vain aina mahdu pelaamaan. Se on meille vahvuus. Kaikki ovat aina valmiina otteluihin, kun he tietävät, että uusi äijä tulee tilalle, jos peli ei kulje, Ikonen kuvaili.

Jokereiden pelit jatkuvat sunnuntaina kotikaukalossa, kun vieraaksi saapuu Erkka Westerlundin johtama Salavat Julajev Ufa.

LUE MYÖS

Hurja huhu: Jokerit vahvistumassa yli 600 NHL-ottelun konkarihyökkääjällä

Kuva: Jokerit teki uskomatonta seurahistoriaa – vastaavaa ei olla nähty koskaan aiemmin

Lähde: Jokereiden tiedote