HIFK-hyökkääjä Juha-Pekka Haataja on muistellut seuran verkkosivuilla aikaisempaa uraansa.

34-vuotias hyökkääjä pelasi muun muassa kaudella 2013-14 KHL-seura Atlant Mytishchissa, johon lähtiessä hän sai jopa lääkäreiltäkin neuvoja. Yksi kausi Venäjällä oli enemmän kuin opettava kokemus.

– Sinne tuli lähdettyä sellaisella asenteella, että en odottanut mitään. Olihan sieltä kuullut kaikenlaisia juttuja. Tutuilta lääkäreiltä tuli etukäteen ohjeita, ettei kannata koskea pillereihin, jos ei tiedä mitä niissä on. Suomalaispelaajista Janne Niskala oli kanssani samaan aikaan Atlantissa ja hän oli pelannut jo pidempään seurassa. Niskala auttoi minua paljon ja kertoi miten kulttuuri Venäjällä toimii, Haataja kertoo HIFK:n verkkosivuilla.

Kokenut suomalaishyökkääjä siirtyi KHL:ään noustuaan SM-liigassa lähes 60 tehopisteen mieheksi. Siirto ei kuitenkaan välttämättä jälkikäteen mietittynä ollut paras ratkaisu, sillä yhden kauden jälkeen mies palasi takaisin Kärppiin.

– Kunnioitin heidän kulttuuria, vaikka en sitä välttämättä aina ymmärtänyt tai hyväksynyt. Venäjällä pelatessa saa todella nopeasti pään jumiin, jos alkaa miettimään, että ”miksi näin”. Paljon luvattiin asioita, jotka eivät kuitenkaan toteutuneet. Jos ei ihan päivittäin niin ainakin viikoittain tuli asioita, joissa oltiin vähän sormi suussa. Venäjällä kun ei englantia juurikaan puhuttu, Haataja pohtii.

Tämän kokemuksen jälkeen kokenut hyökkääjä on pelannut SM-liigassa ja SHL:ssä. Tällä kaudella mies toimii HIFK:ssa varakapteenina. Kahdeksaan otteluun Haataja on viimeistellyt alkukaudesta tehot 4+2.

Lähde: HIFK