HELSINKI. Jokereiden Eeli Tolvanen nostaa Ryan Zapolskin esille joukkueen tuoreimman voiton jälkeen.

Helsinkiläisryhmä venytti uskomattoman voittoputkensa jo 14 ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi Salavat Julajev Ufan kotonaan 2-0. Ottelu oli Zapolskille jo kolmas nollapeli putkeen – jenkkitähti nousi joukkueensa sankariksi 22 torjunnalla.

– ”Zapo” oli taas muuri maalilla! Tästä voittoputkesta pitää antaa paljon kunniaa hänelle. Kaveri on ollut antanut joka ilta mahdollisuudet voittaa. Nollapelejä ja muutenkin vakuuttavia otteluita illasta toiseen, Tolvanen kehuu Leijonat.comille.

18-vuotias suomalaislupaus kehuu myös muuten Zapolskin merkitystä joukkueelle. Laadukas huippuvahti on pystynyt torjumaan tällä kaudella valtavat määrät pelejä kovalla tasolla.

– Hän on meidän tärkein pelaajaa. Meillä on jokaisessa ottelussa mahdollisuus voittaa, vaikka emme pelaisikaan aina parhaalla mahdollisella tasolla.

Uskomattomat tilastot

Jokereille on tehty alkukaudesta 18 pelissä 23 maalia. Se on vähiten koko KHL:ssä. Tilastojen mukaan omiin on mennyt keskimäärin 1,27 maalia per ottelu.

Tolvanen kehuu Zapolskin roolia koko pelaamisen rentoudessa. Nuori hyökkääjä kertoo uskaltavansa tehdä kentällä luoviakin ratkaisuja hyvän puolustuspelin ja tulikuuman maalivahdin takia.

– Se antaa itsellekin itseluottamusta kokeilla siniviivalla erilaisia kyniä. Tietää, että jos tulee omaan päähän hyökkäyksiä, meillä on vahti, joka pystyy niitä torjumaan. Tuo rentoutta koko joukkueelle, Tolvanen kiteyttää.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo