Lappeenrannan SaiPan alkukaudessa on tapahtunut täysi kurssin muutos.

Viime kaudella SM-liigassa jumboksi jäänyt joukkue aloitti kuluvan kauden heikosti, kun viidestä ensimmäisestä pelistä neljä päättyi tappioon. Nyt joukkue viilettää puolestaan viiden ottelun voittoputkessa.

SaiPa on lokakuun ainut joukkue, joka ei kärsinyt tässä kuussa yhtäkään tappiota. Huomionarvoista on myös se, että joukkueen viidestä voitosta jokainen on tullut yhden maalin erolla. SaiPa on siis pystynyt kääntämään tiukatkin ottelut hyväkseen, joka on antanut joukkueelle paljon lisää itseluottamusta.

Lappeenrantalaisseura on todistanut samalla, että joukkue on tehnyt kesän aikana muutamia onnistuneita hankintoja. Joukkueen kultakypärä Topi Nättinen (4+5) ja yhdysvaltalaishyökkääjä David Goodwin (3+6) ovat olleet alkukaudesta joukkueen tärkeimmät hyökkäyspään aseet. Myös puolustajalupaus Urho Vaakanainen on tullut loukkaantumisen jälkeen hyvin sisään. Tämän kesän NHL-varaus on pelannut neljä viime ottelua, joissa hän on pelannut keskimäärin yli 22 minuuttia ottelua kohden.