HELSINKI. Hyökkääjät Eeli Tolvanen ja Brian O’Neill ovat muodostaneet alkukaudesta tehoduon, joka on kannatellut Jokereita alkukaudesta jo monessa paikkaa.

18-vuotias suomalaislupaus ja 29-vuotias jenkkitaituri ovat löytäneet toisensa pitkin alkukautta häkellyttävällä tavalla. Superduo oli iskussa myös sunnuntaina, kun Jokerit nappasi 14. voittonsa putkeen.

Tolvanen hehkuttaa kokenutta ketjukaveria. Peli on ollut O’Neilin kanssa alusta alkaen helppoa.

– Hän on tuollainen jenkki… tulee helposti juttuun. Brianin kanssa on helppo keskustella asioita ja hän neuvoo paljon, Tolvanen virnistää Leijonat.comille.

Kaksikko muodostaa Jokereiden pistepörssin kärjen: Tolvanen on nakuttanut alkukaudesta tehot 11+10=21. O’Neil ei jää kauas jälkeen – jenkillä on tilillään lukemat 7+8=15.

Pisteet ovat kovia, mutta peli rullaa myös muuten. 179-senttinen Tolvanen kehuu 175-senttistä O’Neilliä. Kokeneelta kaverilta saa päivittäin hyviä ajatuksia jääkiekosta.

– Hän on nähnyt maailmaa kuitenkin aika paljon enemmän kuin minä, joten on kiva, että häneltä tulee myös paljon oppia. Siinä on helppo pelata – jos teen jotain väärin, sieltä tulee heti kommenttia. Se on hyvä. Se kasvattaa, Tolvanen kiteyttää.

Kaksikko nähdään Jokereiden matkassa seuraavaksi tiistaina, kun Jokerit yrittää venyttää voittoputkeaan 15 pelin mittaiseksi. Joukkue kohtaa Ak Bars Kazanin klo 18.30 alkaen.

Lue myös: Rankkaa piikittelyä ja vi**uilua! Teinisensaatio Eeli Tolvanen nauttii Jokerit-konkarien kovasta koulusta – ”Se kasvattaa”

Lue myös: Kommentti: Leijonaluotsi on KHL-jätille kuin kultakimpale – tätä ei Suomessa edes ymmärretä