Ilves vahvistaa seurajohtoaan urheilutoimenjohtajaksi hyppäävällä Kari Heikkilällä. 57-vuotias kiekkokonkari aloittaa uudessa pestissään välittömästi.

Kokenut valmentajavelho muistetaan niin SM-liigasta kuin KHL:stäkin. Hän on ehtinyt valmentaa huippusarjoissa yli 20 vuotta.

Ilveksessä Heikkilä toimi liigajoukkueen päävalmentajana osan kaudesta 2015-2016. Hän on ollut myös HPK:n, Sportin, Kärppien, Bluesin ja Lukon päävalmentaja.

– Pesti on kattava ja monipuolinen koskien koko urheilupuolta Ilveksessä. Toimittuani pitkään eri liigoissa päävalmentajana ymmärrän joukkueen kokoamisen merkityksen. Päätökset pelaajahankinnoista ja joukkueen rungosta tehdään hyvissä ajoin. Kun minua kysyttiin urheilutoimenjohtajan tehtävään, en miettinyt kauan, Heikkilä kommentoi.

Heikkilä valittiin kaudella 2003-04 SM-liigan parhaaksi valmentajaksi. Hän johti silloin Kärpät SM-liigan mestariksi. KHL:ssä suomalainen on valmentanut Lokomotiv Jaroslavlia, Metallurg Magnitogorskia, Dinamo Minskiä, Neftekhimik Nizhnekamskia ja Riian Dinamoa.

– Mahtavaa, että saamme Kari Heikkilän vankan ammattitaidon mukaan joukkueen rakentamiseen. ”Kake” tuntee kiekkomaailman. Hänellä on näyttöjä ja vankkaa pelaaja- ja valmentajataustaa jääkiekosta. Näissä tehtävissä hän on saanut jo vuosien kokemuksen muun muassa pelaajatarkkailusta, Ilves-Hockey Oy:n toimitusjohtaja Risto Jalo kehuu.

Lähde: Ilveksen tiedote