BSN Denverin verkkojulkaisu kertoo, että Mikko Rantasen tähdittämän Colorado Avalanchen ykkösketjussa on tapahtumassa mahdollisesti muutoksia. Joukkueen tappiollisessa Nashville Predators -pelissä ykkösketju oli muotoa Sven AndrighettoNathan MacKinnon – Rantanen.

Nyt Andrighetton paikan olisi ottamassa sivuston mukaan Tyson Jost. Syy tähän on hieman yllättäen MacKinnonin heiveröinen panos.

Tilastot kertovat karua kieltä.

Kanadalainen laukoi viime kaudella 251 kertaa, joka teki ottelua kohden noin kolme kutia. Tämän kauden saldo on ainoastaan 11 laukausta, eli hieman reilut puoli laukausta per kamppailu. MacKinnon tietää, että näin ei voi jatkua.

– Haluan ampua enemmän. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tarvitsen enemmän aggressiivisuutta, kanukkitähti pohti sivustolle.

MacKinnon on iskenyt tällä kaudella tehot 1+4, ja ainoastaan kaksi pinnaa tasaviisikoin. Tähän on tultava muutos, ja uusi ketjukoostumus tuo sen toivottavasti mukanaan.

– Ketjut eivät ole luoneet läjäpäin mahdollisuuksia. Nyt meillä ei ole virtausta viisi-viisi -pelissä, kanadalainen murjautti.

MacKinnonin ja tammikuussa 2016 nuorten maailmanmestaruuden voittaneen Rantasen uusi ketjukaveri Jost toivon mukaan piristää kanadalaista.

– Hän haluaa voittaa taistelut kiekosta, hänellä on paljon taitoa. Nashvillea vastaan hän löysi minulle hyviä paikkoja, MacKinnon viittasi edelliseen peliin, jossa ketjua jo muokattiin.

Avalanche on tehnyt tämän syksyn seitsemässä pelissä 20 maalia, joka on 12:nneksi eniten koko sarjassa. Viime kauden saldo oli onnettoman huono, sillä reppu heilui vain 165 kertaa. Tuo oli selvästi vähiten NHL:n runkosarjassa.