SM-liigalegenda Marko Jantusen poika Jonne Jantunen murtautui perjantaina kotimaan pääsarjajäille Pelicansin nutussa. Lahtelaisten 21-vuotiaan hyökkääjän alku oli lupaava, sillä hän nakuutti debyytissään kaksi syöttöpistettä.

Lahtelaisessa kiekkokoulussa kohti parrasvaloja ponnistanut Jantunen on ammentanut vuosien saatossa oppia valmentajien ja muiden lisäksi isältään.

– Kyllä olen saanut faijalta tosi paljon vinkkejä, apua peliin ja pelin ulkopuolisiin asioihin. Kyllä sieltä tulee joka päivä hyviä neuvoja, tuore SM-liigadebytantti pohti Leijonat.comin haastattelussa perjantaina.

Esikuvaa kysyttäessä nuorukaisen vastausta ei kauaa tarvitse odotella. Isäsi siis on suurin esikuva?

– Joo, kyllä faija on suurin esikuva. Nähnyt niin paljon lätkämaailmaa, otan kopin neuvoista, Jantunen luetteli Lahdessa KooKoo-pelin tauottua.

Hyökkääjän ensiesiintyminen SM-liigassa sujui moitteetta. Lähes 11 minuuttia peliaikaa kellottanut lupaus oli neljän muun joukkuekaverin ohessa ainoat, joiden tehotilasto ei painunut pakkaselle. Kirsikkana kakun päälle rohkeasti esiintynyt Jantunen saalisti siis kaksi syöttöpinnaa.

Palaute pelistä ei voinut olla surkeaa, toisaalta isä-poika -suhteessa kommentit lentelevät puolin ja toisin. Kuten ”normaalissakin” elämässä yleensä.

– Eiköhän sieltä jotain tule. Molempia, Jantunen viittasi palautteeseen.

Sitä, minkälaista palaute oli, jäi mysteeriksi. Oli se mitä hyvänsä, teki Jantunen debyytissä vahvaa jälkeä. Tavoitteet täyttyvät perjantain näytöillä heittämällä.

– Tavoite on pelata mahdollisimman paljon miesten pelejä alle. Kolme-neljä kautta mennyt A-nuorissa, nyt pitäisi pikkuhiljaa päästä eteenpäin Peliittojen kautta.