Pelicans iskee KooKoota vastaan kahdella ensimmäisellä ylivoimalla kaksi maalia maltillisten, rauhallisesti rakennettujen kuvioiden päätteeksi. Kummankin osuman pohjustaa suomalaisille kiekkofaneille tuttu, mutta toisaalta tuntematon nimi. Jantunen sanoo monelle paljon, mutta Jonne tuon sukunimen edessä ei.

SM-liigalegenda Marko Jantusen pojan Jonne Jantusen perjantainen debyytti kotimaan pääsarjajäillä oli kaikkinensa mieleenpainuva – ennakkoluulottomuus, rohkeus ja toisaalta rauhallisuus leimasivat Pelicansin aggressiiviseen pelitapaan mainiosti asettuneen lupauksen iltaa perjantaina Lahdessa.

Minkälainen pelaaja liigajäille ensimmäiset luistimenpiirtonsa tehnyt Jonne Jantunen itsee kokee olevansa?

– Aika luomupelaaja, pelaa vaistoilla. Hyvä kuti, syöttö ja pelisilmä. Yllättävän nopeakin. En osaa muuten kuvailla itseäni, debyytissä siis 0+2-pisteet iskenyt hyökkääjä valaisi Leijonat.comille perjantaina.

Perjantai 20. lokakuuta jää kiekkoperheen mieliin. Pelicansin kotisivut vahvistavat sen, että Jantusista tuli joukkueen ensimmäinen isä-poika -pari. Nuoremmalle Jantuselle debyytti SM-liigassa tuli odotettua aiemmin, sillä hänen piti tehdä miesten peleissä ensiesiintyminen Mestiksen Peliitoissa.

– Mytäjäisten risteyksen kohdalla tuli Peliittojen koutsilta Sane (Santeri) Heiskaselta soitto, että tulen tänne pelailemaan. Ei siinä, haettiin kamat ja tultiin tänne. Pikkupojasta saakka haaveillut tästä, sen eteen on tehty aika paljon hommia. Tuntuu aika hienolta.

Mieleenpainuva päivä

Kun tieto debyytistä tuli, myllytys Jantusen pään sisällä oli alkanut, ja se jatkui hyvällä tavalla myös kaukalossa. 21-vuotias laituri nakutti uran ensimmäiset SM-liigapisteet avauserän ensimmäisellä puoliskolla.

– Aikamoinen mylly ollut koko päivän. Tullut paljon tsemppiviestiä, hieno fiilis ollut koko päivän, Jantunen kertasi perjantai-iltana Pelicansin kotiluolan uumenissa KooKoo-taiston tauottua.

– Hyvältä tuntui, tuntui että pärjään. Ylivoima toimi hyvin, mutta viisi-viisi -peli oli vähän nihkeää.

Miesten peleihin murtautunut Jantunen antoi kelvolliset näytöt, vaikka Pelicans 5-6-tappioon KooKoon isäntänä taipuikin. Hyökkääjä ei esimerkiksi tehnyt kärkeviä virheitä, tai ollut missään nimessä alakynnessä kokeneempien kanssa.

– Vauhti oli aika sama oikeastaan kuin A-nuorissa, mutta fysiikka tuli aika paljon esille. Aika paljon voimakkaampia äijiä, liigauransa avannut pelikaani summasi.

Miska Miettinen, Lahti