Patrik Laine on avannut uuden kautensa NHL:ssä neljällä maalilla. Suomalaislupauksen, tai ehkä jo oikeasti pikemminkin tähden kuti on puhuttanut ja puhuttaa ympäri jääkiekkomaailmaa. Yksi Laineen laukausta hämmästelevä pelaaja on täksi kaudeksi NY Rangersin maalinsuulle siirtynyt tsekkikassari Ondrej Pavelec.

– Laineella on uskomaton laukaus, enkä ole nähnyt sellaista vetoa koskaan aikaisemmin urani aikana, viime kaudella Laineen joukkuekaverina ollut maalivahti kehui NHL.com/fi:n haastattelussa.

Maailmanmestari ja MM-pronssimitalisti ymmärtää, että vaikka Laineen viime kausi olikin jo todella vahva, on suomalaishyökkääjä saavuttanut kovia asioita aiemminkin. 19-vuotias laituri on voittanut Suomen mestaruuden, alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden, MM-hopean ja alle 18-vuotiaiden MM-hopean.

– Hän tietää olevansa hyvä pelaaja. Hän sai mahdollisuuden pelata NHL:ssä, käytti tilaisuuden hyväkseen, ja pelasi upean tulokaskauden.

– Hän oli saavuttanut jo paljon ennen viime kautta. Hän uskoo itseensä. Hän hoiti tulokasvuotensa todella hyvin, Pavelec ylisti.

Laineen tämä kausi on sujunut nousujohteisesti. Seitsemässä ottelussa pistepussi on kasvanut siis neljällä maalilla sekä kahdella maaliin johtaneella syötöllä.