Esa Lindell on luutinut Dallas Starsin takalinjoilla alkukaudesta kahdeksan ottelua pistein 1+2. Pakille ehkä tärkeämpi tilasto on kuitenkin teholukema, joka näyttää suomalaisen osalta mainiosti lukemaa +3.

Lindell on kyseisessä tilastossa joukkueen sisäisen pörssin kolmonen ja pakeista paras. Nuorten maailmanmestarin mukaan syksy on kaikkinensa sujunut mallikkaasti.

– Kausi on lähtenyt itsellä hyvin käyntiin. Mukavasti tulee peliaikaa ja vastuuta, mikä taas ruokkii lisää itseluottamusta. Vaikka hävisimme kaksi ensimmäistä peliä, niin jengissä on silti hyvä fiilis. Se onkin tuottanut tulosta, kun nyt olemme alkaneet voittaa pelejä. Hyvä henki auttaa meitä yhdistymään ja pelaamaan paremmin, Lindell iloitsi NHL.comin suomenkielisessä haastattelussa.

Alakerran kautta

Joukkueen päävalmentaja Ken Hitchcockin valmennusfilosofiassa korostuu puolustuspelaaminen. Lindell on asettunut tähtipaitojen puolustusmuottiin hyvin, vaikka toisaalta löysäilyyn ei vahvan alkukauden jälkeen ole edelleenkään varaan.

– Hitchcock vaatii pakeilta selkeää ja simppeliä peliä. Apukoutsi Rick Wilson on kuitenkin viettänyt meidän kanssa enemmän aikaa kuin päävalmentaja. Häneltä on tullut hyviä vinkkejä, Lindell painotti, ja jatkoi:

– Täytyy muistaa, että siellä on kaksi ylimääräistä puolustajaa koko ajan odottamassa omaa mahdollisuuttaan. Sekin ajaa eteenpäin.

Roolinsa mainiosti hoitanut suomalainen on saanut valmennukselta luottoa – ja täysin ansaitusti. Tämä on näkynyt kentällä.

– Tavallaan luottaa omaan tekemiseen enemmän, kun tietää, että valmennus luottaa, hän lisäsi.