HELSINKI. Leijonatähti Petri Kontiola myönsi käyneensä kesällä jo neuvotteluita Jokereiden kanssa.

Ennen kautta huhuttiin, että hyökkääjä olisi palaamassa mahdollisesti takaisin Suomeen. Silloin Jokereiden ohella spekuloitiin myös muiden seurojen nimillä. Kontiola on edustanut Suomessa viimeksi Tapparaa kaudella 2006-07.

Lopulta Kontiola päätti jatkaa uraansa Venäjällä. Hyökkääjä kertoi, että huhut Jokereihin paluusta eivät olleet täysin tyhjästä nyhjäistyjä.

– Oli jotain puhetta. Mutta meillä oli Jaroslavlissa todella hyvä kevät. Päätettiin kavereiden kanssa kaikki yhdessä jatkaa sen takia. Luulin jo joskus olevani vanha pelaaja. Mutta en olekaan, Kontiola veisteli.

Kuva: Getty Images

Peli Venäjällä on sujunut, vaikka joukkueen tekeminen on ollut vuoristoratamaista. Kontiola kertoi vaikeasta alkukaudesta huolimatta nauttivansa arjesta Jaroslavlissa.

Nähdäänkö hyökkääjä tulevaisuudessa Suomessa? Kontiola väläytteli suomalaismedialle tuttua kuivaa huumoriaan. Asiaan vaikuttaa yksi iso kysymys.

– Riippuu vähän Jokereiden valmentajasta. Että kuka se on, Kontiola sutkautti.

Kontiola viittasi Jokereiden ensi kauden valmentajatilanteeseen. Jukka Jalosen hypätessä Leijonien peräsimeen joukkueen valmentajanpaikka aukeaa. Jokerit on kertonut etsivänsä ensisijaisesti kotimaista käskijää.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo