Jääkiekon Mestiksessä pelaavat Peliitat ja SaPKo iskevät yhteen keskiviikkona Heinolassa. Joukkueet tarvitsevat kipeästi voittoja, sillä heinolalaiset ovat sarjassa toiseksi viimeisenä, eikä savonlinnalaistenkaan kausi ole aivan parhaalla mahdollisella tavalla alkanut. Hallitseva mestari miehittää sarjataulukon neljättä paikkaa.

Maalinteko-ongelmista läpi kauden kärsinyt Peliitat hakee tänään helpotusta tuskaansa. Kahdeksassa ottelussa 27 kertaa eli kolmanneksi vähiten maalanneen heinolalaislauman ykkösketjuun nousee yllättävä nimi.

Urallaan jääkiekon kolmosdivarin HJK:ssa pelannut Karim Bentaleb debytoi nimittäin Mestiksessä. Hyppäys on melkoinen, sillä ennen tätä iltaa juurikin kolmosdivisioona on korkein sarja, missä Mestis-debytantti on pelannut.

Bentaleb on viilettänyt urallaan III-divisioonassa yli piste per peli -tahdissa.

Peliittojen ykkösketjun muut pelaajat ovat kokeneet hyökkääjät, SM-liigastakin tutut Henri Heino ja Ville-Matti Koponen.