Jokerit saa perjantaina 50-vuotisjuhlaottelussaan nimekkäitä kunniavieraita.

Dinamo Minsk -ottelussa on paikan päällä runsaasti seuran entisiä pelaajia ja vaikuttajia. Seurahistorian suurimpiin nimiin lukeutuva Otakar Janecky saapui Suomeen torstaina.

Tshekkisentteri pelasi Suomessa yhteensä 450 runkosarjaottelua tehoin 133+346=479, joista Jokereissa 355 ottelua pistein 99+279=378. Janecky on edelleen liigahistorian tehokkain ulkomaalaispelaaja, mutta TPS:n kanadalaishyökkääjä Eric Perrin on 466 tehopisteellään jo hyvin lähellä tshekkitaiturin lukemia.

Janecky oli mukana voittamassa kaikkia Jokereiden 90-luvun neljää Suomen mestaruutta ja oli yksi seuran 90-luvun kultavuosien pääarkkitehdeistä. Aina hymyileväinen Janecky saapui Helsinkiin torstaina. Kutsu Jokereiden juhlaotteluun oli Otolle mieluinen.

– Tykkään Suomesta, tämä on kuin toinen kotimaani. On aina kivaa nähdä vanhoja pelikavereita vuosien takaa. Vanhoja ystäviä, fanit, areena, kaikki tutut jokerijutut, Janecky hymyili lentokentällä.

Vanha ketjukaveri Petri Varis saapui lentokentälle Janeckyä vastaan.

– Petrin tulo oli iso yllätys, hän sopii oikein hyvin autonkuljettajaksi. Olen seurannut Jokereiden pelejä. Jokerit on voittanut paljon otteluita, mutta edellisestä matsista tuli tappio. Toivottavasti voitamme perjantaina, että voimme juhlia sitä kaikki yhdessä, Janecky tunnelmoi.

Petri Varis odottaa upeaa juhlailtaa

Varis on puolestaan koko jokerihistorian paras maalintekijä ja tehokkain pelaaja pistein 200+220=420. Hän pelasi Jokereissa yhteensä 12 kaudella ja voitti seurassa kolme Suomen mestaruutta sekä neljä hopeaa.

Nykyisin Varis toimii Jokereiden lähettiläänä ja vierailee esimerkiksi ottelutapahtumissa aitioissa kertomassa tarinoita menneistä vuosista.

– Kivointa tässä juhlaottelussa on tietysti se, että sai Oton paikalle. Meillä on ollut hyvin porukkaa hallissa ja ylipäätään hyvä fiilis matseissa, voittoa odotan tietenkin erityisesti, Varis ennakoi perjantaita.

– Jokerit on panostanut paljon juhlavuoteen. On kaikenlaisia tapahtumia, joissa saadaan vanhoja tuttuja yhteen. Esimerkiksi aiemmin järjestetty kapteenien ilta oli hieno ele seuralta, että kunnioitetaan perinteitä. Se on tosi hienoa ja kuvastaa jokeriperheen yhtenäisyyttä. Vuodet vierii, jokerisydän pysyy, Varis tunnelmoi.

Jokereiden ja Dinamo Minskin välinen ottelu käynnistyy klo 18.30.

LUE MYÖS

Mahtavia uutisia: Jokereiden tähtimaalivahti palaa juhlaottelussa kokoonpanoon

Lähde: Jokereiden tiedote