Tervetuloa Leijonat.comin uuteen osioon – pitkävetovihjeet. Täältä löydät vihjeet joka päivä ja yö Liigan, NHL:n ja muiden huippuliigojen kohteisiin. Vedonlyönnin ammattilaiset analysoivat ja perustelevat jokaisen vihjeen lukijoillemme. Mikä parasta, vihjeet eivät maksa lukijoille mitään, vaan tarjoamme palvelun ilmaiseksi uskollisille seuraajillemme.

Winnipeg Jets-Pittsburgh Penguins
Maanantaina 30.10 klo 01.00
NHL

Parhaita vuosiaan lähestyvä Winnipeg on ollut kauden alkuvaiheessa isoissa ongelmissa. Puolustuspään ongelmat ovat jatkuneet viime kaudesta tuttuun tapaan ja hyökkäyspeli on ollut välillä erittäinkin tukkoista. Keskisen divisoonan viimeiselle sijalle jämähtäneen joukkueen pitäisi löytyy pian tehoja lisää hyökkäyspeliinsä, liikaa pelejä on hävitty luokattoman huonon viimeistelyn vuoksi. Myös suomalaistähti Patrik Laine on saanut kerännyt osansa tehottomuudesta, raju kesäharjoittelu ja massan lisääminen näkyy karulla tavalla luistelussa, mutta ainakin tähden omien sanojen mukaan parempaan päin ollaan menossa. Tukkoisesta aloituksesta huolimatta Laine on joukkueensa toiseksi tehokkain maalintekijä neljällä osumallaan heti Nikolaj Ehlersin jälkeen (6).

Hallitseva tuplamestari Pittsburgh on aloittanut oman kautensa yllättävänkin vahvasti. Pitkälle venyneet kaudet kahtena edelliskesänä ei näytä joukkuetta painavan, vaan meno on totutun tehokasta edelleen. Maailman nopeinta yhteistyön jääkiekko pelaava Penguins pystyy nojaamaan vahvasti edelleen Sidney Crosbyyn, Jevgeni Malkiniin sekä Kris Letangiin. Edellisillä kierroksilla joukkueen puolustuspeli on ollut timantia, mutta hyökkäyspään tehot ovat uupuneet, josta tuloksena on kaksi 2-1 voittoa jatkoajan jälkeen ja viime kierroksella 1-2 tappio Minnesotalle. Puolustuspeliä on varmasti tarkoituksella laitettu kuntoon, sillä muutaman ison rökäletappion jäljiltä joukkueen pelaajien teholukemat ovat pakkasella ja päästettyjä maaleja 12:ssa ottelussa huimat 43! Isossa kuvassa mitään hätää ei ole, omalla perustekemisellään joukkue etenee jälleen kevään pudotuspeleihin.

Arvio

Pittsburgh on ollut vaikea vastustaja Winnipegille jo pidemmän aikaa, sillä viidestä edellisestä kohtaamisesta Penguins on vienyt neljä, joista viimeisin aikaisemmin tällä viikolla pelatussa ottelussa 2-1 jatkoajan jälkeen. Winnipegillä on edelleen suuria vaikeuksia pelata ehjää 60-minuuttista, vaikka se johtaisi kahden erän jälkeen ottelua 3-0, voi ottelu päättyä tappioon. Jos pelaajilla ja valmennusjohdolla seurajohdosta puhumattakaan on kärsivällisyyttä, Jetsin kausi kääntynee plussan puolelle, mutta tämä ottelu tulee sille vielä liian aikaisin. Kotiedusta huolimatta suosikin viitta kääntyy niukasti vierailija Penguinsille.

Winnipeg-Pittsburgh 2 (2.35)