[text-ad]Tervetuloa Leijonat.comin uuteen osioon – pitkävetovihjeet. Täältä löydät vihjeet joka päivä ja yö Liigan, NHL:n ja muiden huippuliigojen kohteisiin. Vedonlyönnin ammattilaiset analysoivat ja perustelevat jokaisen vihjeen lukijoillemme. Mikä parasta, vihjeet eivät maksa lukijoille mitään, vaan tarjoamme palvelun ilmaiseksi uskollisille seuraajillemme.[/text-ad]

Minnesota Wild-Winnipeg Jets
Keskiviikkona 1.11 klo 02.00
NHL

Suomalaisittain tiistain ja keskiviikon välisenä yönä pelataan erittäin mielenkiintoinen ottelu, kun yhteen iskevät Mikko Koivun kipparoima Minnesota ja Patrik Laineen tähdittämä Winnipeg. Kumpi joukkueista etenee voittoon asti?

Minnesota on ollut vaikeuksien keskellä kauden alusta alkaen, joukkue on kärsinyt runkopelaajien ennennäkemättömästä loukkaantumissumasta, mm. Mikael Granlund on päässyt vasta viimeisimpiin peleihin mukaan. Loukkaantumiset huomoiden joukkue on selviytynyt kunniallisesti avausviikot, ja uusia vastuunkantajia on noussut esiin. Chris Stewart on tästä loistava esimerkki, marginaalipelaaja on iskenyt jo monta tärkeää maalia. Alkukauden ehdoton MVP joukkueelleen on ollut jälleen kerran Mikko Koivu, kapteeni on näyttänyt esimerkkiä kentällä pelistä toiseen.

Winnipeg on aloittanut kautensa ailahtelevasti. Puolustuksessa on edelleen isoja ongelmia ja peli hajoaa välillä käsiin, mutta niinä iltoina kuin peli kulkee, tulosta tulee. Tuorein esimerkki tästä on alkuviikon kohtaaminen Pittsburghia vastaan, jota joukkue löylytti peräti 7-1. Joel Armia oli hyvällä pelipäällä summaten tehot 1+1. Patrik Laineen tahmeat otteet jatkuvat edelleen, turhautunut suomalainen jopa tappeli Jevgeni Malkinin kanssa! Winnipegin kolmos – ja nelosketju tuntuu olevan vireessä niin hyökkäys – kuin puolustuspäässäkin, mutta kärkiketjujen peli sakkaa vielä. Paul Maurice yrittää varmasti keksiä miten saisi koko joukkueen pelin kulkemaan, potentiaali on suuri!

Poissaolot

Kotijoukkue Minnesota alkaa saamaan loukkaantuneet pelaajat vähitellen pelikentälle, mutta sivussa ovat edelleen Charlie Coyle ja Nino Niederreiter hyökkäyksestä. Winnipegillä ei mainittavia poissaoloja ole.

Arvio

Molemmat joukkueet ovat pelanneet tällä kaudella tasaisia otteluita, joissa ratkaisua on haettu varsinaisen peliajan jälkeenkin. Etenkin Winnipeg on saanut tilkittyä maalinsa niissä peleissä joissa se on saanut puolustuspelin kuntoon. Minnesota ei ole koskaan oikein ollutkaan joukkue, joka mässäilee maaleilla, ja tiivis puolustuspeli on ollut sen tavaramerkki jo pitkään. Joukkueet taistelevat saman divisionaan sisällä elintärkeistä pisteistä, joka on omiaan pitämään riskit pelin sisällä minimissä. Winnipeg on saanut varmasti itseluottamusruiskeen komeassa Pittsburgh-voitossa, joten uskotaan sen kantavan joukkue aina voittoon asti. Ratkaisun siirtyminen jatkoajalle on mahdollista, jopa todennäköistä.

Minnesota-Winnipeg X2 sis. ja. ja rl. (2.15)