Hieno viime kausi on Edmonton Oilersissa muisto vain. Oilersin alkukausi NHL:ssä on ollut suorastaan kehno, kun joukkue on voittanut kymmenestä ottelustaan vain kolme.

Samaan aikaan joukkueen vuodentakainen ykkösvaraus Jesse Puljujärvi kärvistelee AHL:ssä farmijoukkue Bakersfield Condorsin riveissä. Eikä Puljujärvelläkään kulje kummoisesti: seitsemässä ottelussa suomalainen on saanut kasaan vaatimattomat tehot 0+3.

Kanadalaisen urheilusivuston Sportsnetin toimittajan Mark Spectorin mukaan Oilersin GM Peter Chiarelli kuitenkin vieraili viime viikolla Bakersfieldissä ottamassa selvää, olisiko Puljujärvestä apua joukkueen hyökkäykseen.

Spectorin mukaan Chiarelli joutuu pohtimaan Puljujärven kohdalla monia seikkoja. Suomalainen on yhä tuskaillut pienen kaukalon pelinsä kanssa, mutta jotain olisi keksittävä.

– Chiarelli puntaroi, onko Puljujärvi vastaus Oilersin oikean laidan ongelmiin. Vai onko hänen pelinsä vielä sillä tasolla, että hänen nostamisensa ylös tarkoittaisi vain lisätyötä päävalmentaja Todd McLellanille, jonka kädet ovat muutenkin täynnä, Spector kirjoittaa.

Spector muistuttaa myös, että ilman sopimusta oleva vapaa agentti Chris Kelly on harjoitellut Oilersin mukana.

– Kellyllä on pitkä suhde Chiarellin kanssa. Kukaan ei yllättyisi, jos hän saisi sopimuksen samalla kun Kailer Yamamoto lähetetään takaisin junioreihin. Tuo liike näyttää vääjäämättömältä, Spector kirjoittaa.

– Mutta kaikella kunnioituksella, Puljujärvi, Kelly, Yamamoto tai Ryan Strome eivät ole niitä pelaajia, jotka kääntävät Oilers-laivan niin pitkään kuin monet runkopelaajat pelaavat näin huonosti, Spector muistuttaa.