Liigassa pelaava Vaasan Sport on vahvistanut rivejään.

Kanadalaishyökkääjä Andrew Kozekin sopimus kattaa loppukauden, mutta sisältää joulutaukoon asti kestävän tryout-jakson.

Kozek, 31, on pelannut viime kaudet lähinnä Keski-Euroopassa. EBEL-liigassa Kozek on paukuttanut 214 ottelussa tehot 136+81=217. Viime kaudella Kozek sai kasaan Saksan DEL-liigan Nurnberg Ice Tigersissä 50 ottelussa pisteet 16+12=28.

– Kozek on varsinkin hyökkäyssuuntaan hyvä pelaaja ja hän on tehnyt Euroopassa kovaa tulosta viime vuosina. Erittäin maaliahne pelaaja, joka omaa hyvän laukauksen. Vahvuuksiin lukeutuu myös vahva maalineduspelaaminen, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kertoo seuran tiedotteessa.

Leftiltä pelaava Kozek voi pelata keskus- tai laitahyökkäjänä. Tällä kaudella Kozek ei ole pelannut missään.

– Kozek on treenannut koko alkukauden hyvin kotiseudullaan, ja on vain odottanut oikeaa saumaa. Hän on erittäin innokas tulemaan Vaasaan sekä Sportiin, Jämsä sanoo.

Myös maalivahti Jonathan Iilahti siirtyy Mestiksen Jokipojista Sportiin loppukauden mittaisella sopimuksella. Sopimus sisältää myös seuran option ensi kaudesta.

– Iilahti on ollut alkukaudella Mestiksen parhaita maalivahteja. Hän on tehnyt kovasti töitä viime vuosina ja on mennyt eteenpäin fyysisesti sekä henkisesti. Uskomme, että hän täyttää roolinsa hyvin, Jämsä kommentoi.

Iilahti on torjunut Mestiksessä tällä kaudella 9 ottelua komealla torjuntaprosentilla 93,48.

Samalla Sport ja maalivahti Rasmus Rinne purkivat sopimuksensa seuran mukaan yhteisymmärryksessä.

– Pelaajamarkkinoita tarkkaillaan kuitenkin edelleen. Oikean pelaajan tullessa eteemme saatamme reagoida hyvinkin mahdollisesti, Jämsä kertoo

Lähde: Vaasan Sportin nettisivut.