Suomalaislegenda Teemu Selänne kruunataan ensi yönä, kello 00:30 Suomen aikaa, jääkiekon kunniagalleria Hockey Hall of Fameen (HHOF).

47-vuotiaan suomalaisen huikea ura päättyi reipas kolme vuotta sitten ja sittemmin valtikka on siirtynyt suomalaispelaajien uudelle sukupolvelle.

Selänne tuli tunnetuksi ennen kaikkea maalintekijänä ja nyt tuota vastaavaa kruunua on soviteltu Patrik Laineen päähän.

Laineella ja Selänteellä onkin paljon yhteistä, kuten muun muassa se valtava hypetys heidän ympärillään sekä Winnipeg Jets, NHL-uran ensimmäinen seura molempien kohdalla, puhumattakaan siitä maalintekotaidosta.

Jetsin nykyinen suomalaistähti iloitseekin siitä, että yksi hänen idoleistaan tullaan siis virallisesti nimeämään HHOF:ään ensi yönä.

– Kaikki suomalaiset lapset näkevät nyt, että pieni suomalainen nimi voi yltää jääkiekon kunniagalleriaan ja se on jättimäinen juttu maallemme, Laine hehkuttaa NHL.com:lle.

– Kun ajattelen Teemu Selännettä, minulle tulee mieleen suomalaisen jääkiekon kansikuvapoika. Kun joku mainitsee sanan ”Suomi”, he ajattelevat Teemua ja sitä, mitä hän teki tälle liigalle. Hänen HHOF-valinta on valtaisa kunnia sekä hänelle että suomalaisille.

Laine on saanut kunnian päästä myös keskustelemaan Selänteen kanssa, esimerkiksi nuorten MM-kultaan päättyneissä kotikisoissa ja viime vuoden syksynä World Cupissa, kun he molemmat olivat osa joukkuetta.

– Tapasin hänet ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetyissä nuorten MM-kisoissa. Oli valtava kunnia päästä kättelemään häntä, lapsuuden idolia. Se oli yksinkertaisesti mahtavaa ja tuntui hienolta.