© Kuva: Getty Images

Kritiikki kasvaa Jori Lehterän ympärillä – tiputettiin tärkeältä pelipaikalta NHL:ssä

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!

Tarkasti Philadelphia Flyersia seuraava The Athleticin toimittaja Charlie O’Connor näkee suomalaishyökkääjä Jori Lehterän tilanteen synkkänä.

Ainoastaan yhden syöttöpisteen pelaamissaan 11 ottelussa saalistaneen Lehterän pelaamisessa ei huoleta pelkästään tehopisteet.

Suomalaissentteri menetti edellisen ottelun jälkeen kolmossentterin roolinsa, mikä on valmennukselta selvä osoitus, ettei suomalaisen työskentely ole herättänyt suurta luottamusta.

– Tämä on merkittävä asia, koska seurajohto on selvästi antanut ymmärtää, että se uskoo Lehterän olevan luontainen sentteri, joka sopii siihen rooliin parhaiten. Siirto laitahyökkääjän paikalle on selvä arvonalennus varsinkin, kun Nolan Patrick ei ole vielä pelikunnossa, O’Connor kirjoittaa.

Lehterä pelaa todella vaisuja pelejä juuri tällä hetkellä. Hän ei ole päässyt tehopisteille yhdeksässä edellisessä ottelussa, minkä lisäksi hän pelaa vain reilut kymmenen minuuttia ottelua kohden.

– Hän väläyttelee pätevyyttään ajoittain käyttämällä voimaa laitojen lähellä, minkä lisäksi häneltä nähdään luovia syöttöjä keskialueella. Kuitenkin liian usein hän näyttää fiksulta pelaajalta, joka tietää, missä hänen pitäisi olla jäällä, mutta liian hitaalta ehtiäkseen sinne enää, O’Connor tylyttää.

Huolestuttavinta on se, ettei Lehterä ole ikäloppu, vaan 29-vuotias hyökkääjä, jonka pitäisi vielä tässä vaiheessa uraa pystyä pelaamaan hyvällä tasolla.

Henri Havusela

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!