© Kuva: Juha Tamminen

Sport-hyökkääjä huitaisi ”tarkoituksellisesti” HIFK-kapteenia naamaan – kova pelikielto räpsähti!

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!

Vaasan Sportin hyökkääjälle Sam Povoroznioukille on tuomittu varsin kova pelikielto Liigassa.

Tapaus johtaa juurensa maajoukkuetaukoa edeltäneeseen otteluun HIFK-Sport.

Toisessa erässä taklaustilanteen jälkeen Sport-hyökkääjä Povorozniouk huitaisi mailalla IFK:n kapteenia Lennart Petrelliä naamaan.

Povorozniouk heitettiin pihalle. Petrell ei puolestaan pystynyt jatkamaan pelaamista.

– Otteluvalvojan ja erotuomarin lausumien mukaan Petrellin taklauksen jälkeen Povorozniouk ottaa muutaman luistelupotkun Petrellin perään ja huitaisee tätä kaksin käsin mailallaan. Mailalla huitaisu osuu Petrelliä päähän. Sekä erotuomarin että otteluvalvojan lausuman mukaan kyse on tarkoituksellisesta teosta. Lääkärinlausunnon mukaan Petrell loukkaantui huitomisen seurauksena.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että mailalla päähän lyöminen ei kuulu millään tavoin jääkiekkoon ja siitä aiheutuu aina merkittävä loukkaantumisriski. Pelikiellon kestoa harkitessaan kurinpitodelegaatio on ottanut huomioon Povoroznioukin menettelyn moitittavuuden. Kurinpitodelegaatio pitää Povoroznioukin tarkoituksellista vastustajan mailalla lyömistä, jonka seurauksena Petrell loukkaantuu, kuuden ottelun arvoisena tekona, kurinpitopäätöksessä todetaan.

Povorozniouk kärsi jo aiemmin yhden ottelun pelikiellon päällä iskemisestä. Kyseinen kakku ei kuitenkaan vaikuttanut tuoreimpaan tapaukseen.

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!