Kuopiolainen KalPa hankki maaottelutauolla riveihinsä kokeneen puolustajan Ryan Wilsonin.

Noin viikko sitten Kuopioon saapunut Wilson, 30, on pelannut urallaan mm. 230 NHL:n runkosarjan ottelua Colorado Avalanchessa kausina 2009–15.

Puolustajan viime kaudet ovat kuitenkin olleet rikkonaisia. Kaudella 2012–13 mies pelasi Avalanchessa vain 12 ottelua, seuraavalla kaudella 28 ja sesongilla 2014–15 vain kolme ottelua.

Wilsonin kausi 2015–16 kului KHL:n AK Bars Kazanissa, jossa vyölle tuli 24 ottelua. Viime kaudella Sveitsin NLA-liigan Luganossa Wilson pelasi 32 runkosarjan ottelua ja seitsemän pudotuspeliä.

Tällä kaudella mies ei ole pelannut missään virallisessa sarjassa. Siksi Wilson ei oikein tiedä, mitä odottaa illalla Rauman Lukkoa vastaan pelattavalta ottelulta.

– En tiedä heistä juuri mitään. Yritän vain keskittyä siihen, kuinka me itse pelaamme ja että saan jalat mahdollisimman hyvin liikkeelle. Katsotaan sitten, minkalaisia tilanteita tulee vastaan, Wilson juttelee KalPan nettisivuilla julkaistussa haastattelussa.

Wilson pelaa illan ainoassa liigaottelussa toisen kanadalaisen, Mathew Maionen kanssa KalPan kakkosparissa.

– Se on hyvä asia siksi, että meidän on helppo kommunikoida jäällä. Kaikki pelaajat täällä eivät välttämättä osaa vielä kommunikoida englanniksi kiekkotermeillä niin sujuvasti, mihin me olemme tottuneet Pohjois-Amerikassa, koska se on meille äidinkieltä. Pystyn pelaamaan kaikkien kanssa, mutta näin alkuun se tietenkin helpottaa uusiin asioihin sopeutumista, kun pelaamme Maionen kanssa parina, Wilson miettii.