Montreal Canadiensin kapteeni Max Pacioretty muistelee lämmöllä Saku Koivun perintöä kiekkohullussa kaupungissa.

Seuran supertähti kertoo suoraan suomalaisella olleen ison merkityksen myös henkilökohtaisella uralla. Turkulainen kiekkolegenda pelasi Canadiensissa, kun Pacioretty aloitteli omaa uraansa.

Nyt 28-vuotias Pacioretty on noussut joukkueen kantavaksi voimaksi.

– En unohda Sakua koskaan. Juttelimme usein kaikista asioista maan ja taivaan väliltä, ja hän jäi melkein aina harjoitusten jälkeen kanssani jäälle viilaamaan kaikenlaisia pikku juttuja, Pacioretty kertoo NHL:n suomenkielisillä sivuilla.

– Olin aivan ällikällä lyöty jo siitä, että pelaan NHL:ssä, ja sitten sain vielä jutella legendaarisen Saku Koivun kanssa joka päivä. Hänellä oli valtavan positiivinen vaikutus minuun ja uraani.

Kausi 2008-09 jäi myös Koivun viimeiseksi Montrealissa. Leijonalegenda jätti seuran, mutta pelasi vielä viisi kautta Anaheim Ducksin riveissä. Upea ura päättyi kevääseen 2014.

– Kuulen usein, kun ihmiset puhuvat hänestä. Kuinka hän parani vaikeasta sairaudesta ja on sen jälkeen auttanut muita syöpäsairaita. Hän oli vahva pelaaja, mutta minä muistan hänet parhaiten upeana kapteenina ja siitä, mitä hän teki kaupungin hyväksi, Pacioretty kiteyttää.

Lähde: NHL:n suomenkieliset sivut