Hyökkääjä Niclas Luceniuksella on ollut värikäs ura jääkiekkoilijana.

28-vuotias hyökkääjä on kokenut urallaan useita ylä- ja alamäkiä, jonka seurauksena hänelle on kertynyt paljon kokemusta eri sarjoista ja seuroista. Tällä hetkellä mies kiekkoilee Mestiksen TuTossa.

Parhaina vuosinaan Lucenius loisti muun muassa Tapparassa, jossa hän pelasi aluksi nelosketjun roolissa. Kova työnteko kuitenkin palkittiin, kun ovi avautui ykkösketjuun hieman yllättävälläkin tavalla. Hyökkääjä harjoitteli silloin paljon myös nykyisin NHL-organisaatiossa torjuvan Harri Säterin kanssa.

Säteri oli tuohon aikaan niin huono maalivahti, että maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila joutui tekemään hirvittävän määrän ekstratöitä hänen kanssaan. Itselleni peliaikaa ei tullut hirveästi, joten Parkkilan molarijäät tuli tutuksi. Kävin lämimässä Säterille, Lucenius kertoi Mestiksen verkkosivuilla.

Ylimääräisissä harjoituksissa Säteri ei saanut silloisen Tappara-hyökkääjän mukaan oikein mitään kiinni, joka auttoi häntä omalta osaltaan, kun hän sai paljon onnistumisia.

– Parkkila vittuili siinä sitten, että missä ne maalit peleistä on Lucenius? Hyökkääjä jatkoi.

Kova harjoittelu tuotti lopulta palkinnon ykkösketjusta, jossa Lucenius pelasi yhdessä Jori Lehterän ja Jonas Enlundin kanssa. Kyseinen ketju teki kovaa jälkeä SM-liigassa ja lopulta Luceniuksen matka jatkui KHL:ään.

Lähde: Mestis