Salavat Julajev Ufan vaisu syksy on saanut joukkeuen rivit rakoilemaan rajulla tavalla.

Suurseuran pelilliset vaikeudet saivat riittää puolustaja Zakhar Arzamastseville, joka antoi rajua kritiikkiä venäläismediassa joukkueen päävalmentaja Erkka Westerlundille.

Kriitiikki omaa esimiestä kohtaan on poikkeuksellisen rajua. Julkinen ulostulo kertoo, ettei KHL-organisaatiossa ole kaikki hyvin.

– Hänet kutsuttiin tänne – hänelle maksetaan tästä! Mutta miten hän ei voi ymmärtää, ettemme voi pelata näin? Valmentajan pitää sanoa jotain. Ja hän puhuu meille vain puolustamisesta, Arzamastsev kertoo Sovetski Sportin mukaan.

25-vuotias Arzamastsev kiekkoilee kolmatta kauttaan Ufassa. Hän vertaa Westerlundia seuran edelliseen päävalmentajaan. Igor Zakharkin sai väistyä seuran peräsimestä viime kauden päätteeksi.

Westerlundin ote on pakin mukaan liian lepsu. Myös suomalainen tapa vaatia pelaajilta yhtäläistä pelaamista herättää paljon närää.

– Ulkomaiset valmentajat haluavat aina rakentaa peliä itseään varten. Zakharkinin ohjeet kaikille pelaajille olivat samat: tee sitä, mitä osaat parhaiten.

Salavat Julajevin peli on hakenut muotoaan läpi kauden. Iso syy on ollut Westerlundin ajamat rajut muutokset. Joukkueen sisällä on epätietoisuutta pelitavan toimivuudesta.

– Olemme sekaisin. Meidän pitäisi löydää iso kuva peliimme. Mutta meillä ei ole sellaista!

Rajusta avautumisesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä MTV Sport.