Edmonton Oilersin suomalaislupaus Jesse Puljujärvi teki paluun NHL-kaukaloon viime yönä, kun Oilers kohtasi kotonaan Toronto Maple Leafsin.

Kaksi edellistä ottelua katsomon puolella istunut Puljujärvi pelasi ottelussa supertähti Connor McDavidin rinnalla ja nuorukaisen otteet vakuuttivat välittömästi.

19-vuotias suomalaistaituri ampui ottelussa peräti seitsemän laukausta, mikä oli enemmän kuin kellään muulla pelaajalla samassa ottelussa.

Tehopisteittä jäänyt Puljujärvi pelasi ottelussa 17 minuuttia ja 37 sekuntia, mikä oli hänen tämän kauden suurin peliaika.

Oilersin ja Leafsin välinen trilleriottelu sai nolon ratkaisun, kun peliä oli jäljellä vain minuutti ja viisi sekuntia.

Oilersin puolustaja Kris Russell oli todellinen epäonnensankari, kun hän päätyi ampumaan kiekon omaan maaliinsa, ohi Oilers-vahti Laurent Brossoitin.

Russellin ”osuma” oli ottelun voittomaaliksi jäänyt 5-4-maali. Nöyryyttävä osuma merkittiin Leafsin konkarihyökkääjälle Patrick Marleaulle.

Moni varmasti muistaa viime kaudelta Patrik Laineen nolon oman maalin, mikä oli tehty sattumoisin samassa Oilersin hallissa, kuin Russell teki tänään. (Katso maali tästä.)